DSÖ, Hindistan'ın ürettiği Covaxin aşısına acil kullanım onayı verdi
AA

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), bir koronavirüs aşısı için daha kararını açıkladı.

DSÖ, Hindistan'ın Bharat Biotech şirketi tarafından inaktif yöntemle üretilen Covaxin aşısının acil kullanımına onay verdi.

DSÖ'DEN COVAXIN KARARI

Örgütten yapılan yazılı açıklamaya göre, dünyanın dört bir yanından uzmanların yer aldığı Teknik Danışma Grubu bugün toplandı.

Toplantıda, Covaxin aşısının koronavirüse karşı korunmada DSÖ standartlarını karşıladığı, aşının faydalarının risklerinden çok daha ağır bastığı ve kullanılabileceği kararı çıktı.

DSÖ, Hindistan'ın ürettiği Covaxin aşısına acil kullanım onayı verdi

4 HAFTADA 2 DOZ TAVSİYESİ

Örgüte koronavirüs aşılarının kullanımı konusunda danışmanlık yapan Stratejik Uzmanlar Danışma Grubu (SAGE) aşıya ilişkin mevcut verileri inceledi ve Covaxin aşısının 18 yaş üstü tüm gruplarda, 4 haftada 2 doz halinde kullanılması tavsiyesinde bulundu.

Açıklamada, Covaxin'in ikinci dozdan 14 gün sonra koronavirüse karşı yüzde 78 etkili ve kolay depolanması bağlamında düşük ve orta gelirli ülkeler için son derece uygun bir aşı olduğunun altı çizildi.

DSÖ 8'İNCİ AŞIYI ONAYLADI

DSÖ, ilk olarak 31 Aralık'ta Pfizer-BioNTech firmasının ürettiği koronavirüs aşısı, daha sonra Oxford-AstraZeneca aşısı, AstraZeneca'nın aşı üreticisi Hindistan Serum Enstitüsü'nün (SII) ürettiği aşı, Moderna, Janssen ve Çin'in Sinopharm firmasının ürettiği aşılara acil kullanım onayı vermişti.

Örgüt, son olarak 1 Haziran'da Türkiye'de de kullanılan Çin'in geliştirdiği yeni Sinovac aşısının acil kullanımını onaylamıştı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)