Dmitriy Peskov: Türkiye ile ilişkiler çok önemli
AA

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, devlet televizyonu Rossiya-1'de yayınlanan "Moskova. Kremlin. Putin." programında konuştu.

Peskov, Rusya'nın, NATO üyesi ülkeler ile ortaklık ilişkisi kurabilmesinin gerekli olduğunu söylerken Türkiye örneğini verdi.

"TÜRKİYE İLE İLİŞKİLER BÖLGEYE İSTİKRAR SAĞLIYOR"

Türkiye'nin NATO üyesi olduğunu hatırlatan Peskov, "Türkiye ile ilişkilerimiz NATO üyeleri ile bile ortaklık ilişkisi kurabileceğimizin mümkün ve gerekli olduğunun bir örneğidir." ifadesini kullandı.

Bu ilişkinin, aynı zamanda "en üstünde ABD'nin olduğu söz konusu blokta, NATO üyesi devletlerin egemenliklerini koruyabileceğinin ve bölgesel güvenlik konusunda sorumlu bir pozisyon alabileceğinin kanıtı" olduğunu kaydeden Peskov, "Bu bağlamda Türkiye ile ilişkiler çok önemli ve daha da ziyade bu ilişkiler bölgemiz için istikrar sağlıyor." diye konuştu.

Dmitriy Peskov: Türkiye ile ilişkiler çok önemli

"NATO İLE KONUŞABİLİRİZ"

Rusya'nın NATO ile oturup konuşabileceğini belirten Peskov, "Çünkü yalnızca diyalog içinde, endişelerinizi karşı tarafa doğru bir şekilde iletebilirsiniz." değerlendirmesinde bulundu.

İlişkileri yeniden başlatma girişimlerine rağmen "ültimatom" ile kendilerine gündem dayatıldığını ifade eden Peskov, karşı tarafın bu eylemlerinin diyaloğu imkansız hale getirdiğini dile getirdi.

YAPICI İLİŞKİ ÇAĞRISI

İttifakın, çatışmacı eylemler dışında başka işlevlere odaklanmadığını savunan Peskov, bu girişimlerin kıtada istikrarı bozduğunu anımsattı.

Peskov, buna rağmen Rusya'nın, NATO ile yapıcı ilişkiler kurma yönündeki ilgisini koruduğunu bildirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)