Demokratlar, 'Trump seçileceğine meteor düşsün' dedi
AA

ABD'de 2020 başkanlık yarışında ön seçimler devam ediyor. Ön başkanlık seçimlerinin bugün gerçekleştirileceği New Hampshire'da Massachusetts-Lowell Üniversitesi'nin yaptığı bir anket, Demokrat Partili seçmenin Donald Trump konusundaki yaklaşımını gözler önüne serdi.

"YENİDEN SEÇİLECEĞİNE DÜNYA'YA METEOR ÇARPSIN"

Ankete göre, New Hampshire'daki Demokrat Parti seçmenlerinin yüzde 62'si Trump'ın ikinci kez ABD Başkanı olarak seçilmesindense insanlığın sonunun gelmesini yeğliyor. 400 Demokrat Parti seçmeninin katıldığı ankette, katılımcıların yüzde 69'u Trump'ın yeniden seçilmesine karşı büyük bir meteorun dünyaya çarpmasını tercih edeceklerini söyledi.

Katılımcıların yüzde 38'i ise, Trump'ın seçildiğini görmektense kendilerinin ve tüm insanlığın ölümünü yeğledikleri yanıtını verdi.

Demokratlar, 'Trump seçileceğine meteor düşsün' dedi

"DEMOKRATLARIN NE KADAR KIZGIN OLDUĞU ANLAŞILDI"

Anketi gerçekleştiren ekibin lideri Prof. Joshua J. Dyck, anketin 'Demokratların ne kadar kızgın olduğunu' anlamakta yardımcı olacağını belirtirken, katılımcılara 'büyük bir meteorun çarpması'nın sorulmasının nedeninin, 'partizan öfkenin' ve ABD seçmenleri arasındaki kutuplaşmanın büyüklüğünü ölçmek olduğunu söyledi.

Kendilerini 'muhafazakar ideolojiye sahip olmakla' tanımlayan yüzde 72'lik orandaki seçmen ise Trump'ın yeniden seçilmesini istediklerini ifade etti. 'Ilımlılar'da Trump'ın yeniden seçilmesinden yana olduğunu dile getirenlerin oranı ise yüzde 31.

"TRUMP'IN BAŞKANLIĞI AZİL YOLUYLA BİTMELİ"

Ankette görüşlerini ifade eden Demokrat seçmenler, Başkanlık seçimlerinde Trump'ın karşısında Demokrat adaylardan kimi görmek istedikleri sorusuna ise, yüzde 42 oranında eski Başkan Yardımcısı Joe Biden yanıtı verilirken, Bernie Sanders'tan yana görüş bildirenlerin oranı yüzde 31 oldu. Katılımcıların yüzde 27'si, her iki adayın da 'Trump'ı yenme konusunda eşit ihtimale sahip olduğunu' dile getirdi.

Katılımcılara sorulan bir diğer soru ise, azil süreci oldu. Demokrat katılımcıların çoğunluğu Trump'ın başkanlığına azil yoluyla son verilmesi gerektiğini söylerken, seçim yoluyla yeni bir başkan seçilmesi gerektiğini dile getirenlerin oranı yüzde 45'te kaldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)