CNN: Joe Biden, Trump'ın 15 puan önünde
ensonhaber.com

ABD Başkanlık seçimleri, 3 Kasım 2020'de yapılacak.

CNN International, seçimlere 4 aydan az bir süre kala 9-13 Temmuz tarihlerinde ABD genelinde yapılan bir anketi paylaştı.

Ankete göre, Demokratlar'ın adayı eski Başkan Yardımcısı Joe Biden, Başkan Donald Trump ile arasındaki farkı gittikçe açıyor.

"JOE BIDEN, DONALD TRUMP'IN ÖNÜNDE"

Quinnipiac Üniversitesi'nin 1273 kayıtlı seçmenle yaptığı ankete göre, Biden'a destek yüzde 52 olarak kaydedilirken, bu oran mevcut Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump için yüzde 37'de kaldı.

Haziran ayında NBC ve Wall Street Journal tarafından yapılan anketin sonuçlarına göre; Biden'ın yüzde 49, Trump'ın yüzde 41 oranında desteğe sahip olduğu kaydedildi.

Ekonomi yönetimindeki performansının "kötü" olduğu aktarılan Trump'ın bu alanda yüzde 44 destek gördüğü, yüzde 53'lük kesimin ise ABD Başkanı'nı onaylamadığı sonucu ortaya çıktı.

CNN: Joe Biden, Trump'ın 15 puan önünde

CNN: BIDEN DAHA AVANTAJLI

Bununla birlikte NBC ve WSJ'nin anketinde Trump'ın ekonomi idaresini yüzde 54 onayladı, yüzde 44 ise olumsuz görüş bildirdi.

Üniversitenin yaptığı anketin genel sonucuna göre, ABD halkının yüzde 36'sının Trump'ın görevini onayladığı, yüzde 60'ının ise aynı görüşte olmadığı belirtildi. Söz konusu oranlar haziran ayında sırasıyla yüzde 42 ve yüzde 55 oldu.

Haberde ayrıca; ırk eşitsizliği, koronavirüs salgını, sağlık hizmetleri gibi konularda Joe Biden'ın Trump'a kıyasla daha büyük avantajlara sahip olduğu sonucu paylaşıldı.

CNN: Joe Biden, Trump'ın 15 puan önünde

OKULLARIN AÇILMASINA DESTEK ÇIKMADI

ABD Başkanı Trump, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada koronavirüs önlemleri çerçevesinde kapatılan okulların, sonbaharda açılması çağrısında bulunmuştu.

Kayıtlı seçmenlerin yüzde 61'inin Trump'ın okulları yeniden açmasına karşı çıktığı, sadece yüzde 29'unun çağrıyı desteklediği aktarıldı.

Trump'a bu konuda verilen onay, 18 yaş altındaki çocukların ebeveynleri arasında yüzde 30'da kaldı.

HILLARY'Yİ DESTEKLEDİLER

CNN, son seçimde Cumhuriyetçi Trump'a karşı kaybeden Demokrat Hillary Clinton'ı desteklemesiyle biliniyor.