Çin'den ABD'ye çağrı: İlişkilerimizi objektif ve rasyonel bir şekilde ele alalım
AA

ABD ile Çin'in arası, eski başkan Donald Trump ile bir hayli gerilmişti. Yeni yönetimle arasını düzeltmek isteyen Çin'den adım geldi.

Çin'in resmi haber ajansı Xinhua'nın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien, başkent Pekin'de düzenlediği basın toplantısında, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in açıklamalarına cevap verdi.

BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DAVET ETTİ

Cao, ABD'nin, Çin ve Çin-ABD ilişkilerini "doğru bir zihniyetle objektif ve akılcı bir şekilde" ele alması gerektiğini vurgulayarak, Washington yönetimini Çin'in içişlerine karışmayı bırakmaya, işbirliğine odaklanmaya, ilişkileri yeniden sağlıklı ve istikrarlı seviyeye oturtmak için Çin ile birlikte çalışmaya davet etti.

Çin'in dünya barışının kurucusu ve uluslararası düzenin bir savunucusu olduğunu ifade eden Cao, Pekin yönetiminin "küresel kalkınmaya katkıda bulunduğunu" söyledi.

Çin'den ABD'ye çağrı: İlişkilerimizi objektif ve rasyonel bir şekilde ele alalım

"ÇİN'İN GELİŞİMİ ZORLUKLARI DEĞİL, FIRSATLARI TEMSİL EDİYOR"

Cao, Çin'in gelişiminin zorlukları değil fırsatları temsil ettiği için dünya barışında daha iyi koruma anlamına geldiğini söyleyerek, "Bazı ülkelerin hegemonyalarını sürdürmek için tanımlanan sistemleri değil uluslararası hukuka dayalı, BM merkezli uluslararası sistemi her zaman sıkı bir şekilde desteklemiştir." dedi.

Küreselleşme çağında, ideolojiyle kapalı küçük klikler oluşturmanın uluslararası düzeni yıkmanın kesin yolu olduğunu öne süren Cao, bu adımların başarısızlıkla sonuçlanacağını dile getirdi.

Austin'in, 13 Mart'ta yaptığı açıklamada, ABD ve müttefiklerinin amacının Çin'e veya ABD'yi ele geçirmek isteyebilecek herhangi güce karşı caydırıcı yeteneklere ve operasyonel planlara sahip olduklarından emin olmak anlamına geldiğini söyledi.

Çin'den ABD'ye çağrı: İlişkilerimizi objektif ve rasyonel bir şekilde ele alalım

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)