Çin'de seks işçisiyle birlikte olan piyanist gözaltına alındı
ensonhaber.com

Çin'de en ünlü piyanistlerden biri olan Li Yundi'nin, bir seks içşisi ile birlikte olduğuna dair çıkan haberler, ülkeyi yerinden sarsmıştı.

Peş peşe gelişen gelişmelerin ardından Çin medyası, ünlü piyanist Yundi'nin suçlamalardan sonra gözaltına alındığını bildirdi.

POLİS İTİRAF ETTİKLERİNİ SÖYLEDİ

İnternet haber siteleri ve Çin Komünist Partisi'nin yayın organı Halkın Günlüğü'ne konuşan Pekin polis yetkililerinin açıklamasına göre 39 yaşındaki piyanist ile 29 yaşındaki seks işçisi, "yasa dışı bir faaliyet içinde olduklarını" itiraf ettiler. Çin yasalarına göre bir seks işçisiyle ilişki kuran ya da onları pazarlayan kişiler 15 güne kadar gözaltında tutulup 5 bin yuan (782 dolar) para cezasına çarptırılabiliyor.

Çin'de seks işçisiyle birlikte olan piyanist gözaltına alındı

Lİ YUNDİ OLDUĞU DOĞRULANDI

İkilinin, haklarında ihbarlar gelmesi üzerine gözaltına alındıkları da kaydediliyor. Polis tam ismini vermese de devlet medya kuruluşları daha sonra gözaltına alınan kişinin Li olduğunu doğruladı. Li Yundi 18 yaşındayken, 2000 yılında Varşova'da yapılan prestijli Uluslararası Shopin Piyano Yarışması'nı kazanan en genç piyanist ve ilk Çinli olmuştu. 2015 yılında ise bu yarışmanın en genç jüri üyesi oldu.

Çin'de seks işçisiyle birlikte olan piyanist gözaltına alındı

Lİ YUNDİ'YE AÇILAN ETİKET İKİ SAATTE 790 MİLYONA ULAŞTI

Çin sosyal medya platformu Weibo'da büyük yankı yaratan habere yüzbinlerce kullanıcı tepki verdi. #LiYundiFuhuştanGözaltında etiketi iki saat içinde 790 milyon izleme sayısına ulaştı. Bir kullanıcı "Tanrım, inanamıyorum. Bu bizim o kadar hayran olduğumuz Li Yundi mi gerçekten?" diye tepki verdi.