Çavuşoğlu: Ermenistan aklını başına toplasın
AA

Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışma çıktı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun sınırın Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine top atışları da kullanarak gerçekleştirmek istediği saldırı girişiminin önlendiği belirtildi.

Azerbaycan ordusunun karşılık verdiği, Ermenistan askerlerinin kayıp vererek geri çekildiği kaydedilen açıklamada, çatışmada, Azerbaycan ordusundan 3 askerin şehit olduğu, 4 askerin de yaralandığı bildirildi.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN SERT TEPKİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, iki ülke sınırında yaşanan çatışma nedeniyle Ermenistan'a tepki gösterdi.

Ermenistan'ın haince bir saldırıda bulunduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, Azerbaycan'a destek mesajı verdi. Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"KABUL EDİLEMEZ, AKLINIZI BAŞINIZA TOPLAYIN"

"Ermenistan haince bir saldırıda bulundu ve 4 kardeşimiz şehit oldu. Burada şunu görüyoruz: Ermenistan, özellikle yeni çatışma alanları oluşturmak istiyor. Siyasi çözüme bugüne kadar Ermenistan yanaşmadı.

Bugüne kadar Ermenistan hiçbir çözüme yanaşmadı. Ermenistan'ın yaptığı kabul edilemez, aklını başına toplasın. Tüm imkanlarımızla Azerbaycan'ın yanındayız.

AYASOFYA CAMİİ KARARI

Ayasofya'nın ibadete açılmasının hukuken yerinde bir karar olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, Ayasofya'nın, 1453'te İstanbul fethedildikten sonra Türk milletine ait olduğunun ve cami olarak vakfedildiğinin altını çizdi.

Çavuşoğlu, "Ayasofya Camii, 1462'de cami olarak vakfedilmiştir ve cami olarak kullanılmalıdır. Bu konuda 'açılmalıydı, açılmamalıydı, açılmasa daha iyi olurdu' diye görüş belirten olabilir. Herkesin görüşüne katılmasak da saygı duyarız. Ama Türkiye'nin egemenlik haklarına müdahale edici şekilde yapılan yorumları da şiddetle reddediyoruz." diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)