Brezilya'da Bolsonaro yanlısı ve karşıtı gösteriler arttı
AA

Ülke basınında çıkan habere göre, Sao Paulo kentinde öğle saatlerinde futbol taraftarlarının çağrısıyla toplanan siyah giyimli kalabalık, demokrasi talebiyle aşırı sağcı Devlet Başkanı Bolsonaro karşıtı gösteri düzenledi.

İKİ GRUBUN ARASINDA ASKER GİRDİ

Aynı saatlerde Bolsonaro yanlılarının da gösteri düzenlemesiyle Paulista Caddesi'nde iki grubun karşı karşıya gelmesi üzerine askeri inzibat müdahalede bulundu.

Brezilya'da Bolsonaro yanlısı ve karşıtı gösteriler arttı

BOLSONARO KARŞITLARI, ASKER İLE ÇATIŞTI

Güvenlik güçlerinin iki grubun arasında güvenlik kordonu oluşturmasının ardından Bolsonaro karşıtlarıyla askeri inzibat arasında çatışma yaşandı.

Güvenlik güçleri, sert cisimler atan Bolsonaro karşıtlarına göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

En az 5 kişinin gözaltına alındığı gösterilerde yaralanan olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Ülkenin Rio de Janeiro şehrinde de ünlü Copacabana plajı karşısında Bolsonaro muhalifleri ve yanlılarının karşı karşıya gelmesi ve sataşmaların yaşanması üzerine askeri inzibat Bolsonaro karşıtlarına biber gazıyla müdahale etti.

Brezilya'da Bolsonaro yanlısı ve karşıtı gösteriler arttı

BOLSONARO'NUN KORONA YÖNETİMİ, ÜKEYİ BÖLDÜ

Nüfusu 210 milyonu aşan Brezilya, bölgede yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının merkez üssü haline gelmesine rağmen, virüsü "küçük bir grip" olarak niteleyen Bolsonaro yanlılarının düzenlediği birçok gösteriye sahne olmuş ve Bolsonaro'da bu gösterileri desteklemişti.

Brezilya'da Bolsonaro yanlısı ve karşıtı gösteriler arttı

Ülkede karantina uygulamayan ve bunu uygulayan valileri hedef alan Bolsonaro, salgın karşısında yeterli önlem almadığı gerekçesiyle sıkça eleştirilmiş ve salgın nedeniyle zor günler geçiren ülkede bir ayda 2 Sağlık Bakanı değişmişti.

Salgının yanı sıra siyasi problemler de yaşanan Brezilya'da nisan sonlarında Bolsonaro'nun Federal Emniyet Genel Müdürünü görevden alması üzerine teşkilata müdahale edildiğini savunan Adalet Bakanı Sergio Moro istifa etmiş ve Bolsonaro hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Dünyada en çok Kovid-19 vakasının görüldüğü Brezilya'da bugüne kadar 498 bin 440 kişide görülen virüs nedeniyle 28 bin 834 kişi hayatını kaybetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)