Borrell: Fahrizade'nin öldürülmesi İran’ın nükleerleşmesini önlemeyecek
DHA

İran'ın nükleer programının önemli isimlerinden Muhsin Fahrizade'nin öldürülmesi konusunda Avrupa Birliği'nden (AB) açıklama geldi.

Değişen Dünyada AB adlı etkinliğe katılan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

"SUÇ TEŞKİL EDİYOR"

Borrell, Fahrizade’nin öldürülmesine ilişkin “Fakhrizadeh'in bu şekilde öldürülmesi bir suç teşkil ediyor. Üzgünüm ama sorunları çözme yolunuz bu değil. Nükleer bilim uzmanlarını öldürerek İran'ın nükleerleşmesini engellemeyeceğiz ve Ortak Kapsamlı Eylem Planı’nın (JCPOA) yeniden canlanmasını istemeyen insanlar var. Bu yıllarda anlaşmayı canlı tutmak için çalışıyoruz. Amerika'nın geri çekilmesine rağmen” dedi.

Borrell: Fahrizade'nin öldürülmesi İran’ın nükleerleşmesini önlemeyecek

“ABD’Yİ ANLAŞMAYA GERİ DÖNMEYE İKNA EDEBİLECEĞİMİZİ UMUYORUM”

Borrell ayrıca Avrupa Birliği’nin ABD’yi nükleer anlaşmaya geri dönmeye ve İran’ı da JCPOA’nın öngördüğü gibi nükleer sorumluluklara tam uyum sağlamaya ikna etmesini umduğunu ifade etti.

Borrell, JCPOA'nın bir sonraki toplantısı için bir tarihin zaten belirlendiğini ve bunun Noel'den önce yapılacağını da sözlerine ekledi.

Josep Borrell'den Muhsin Fahrizade suikastı açıklaması -1

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)