Boris Johnson parti içi güven oylamasını kazandı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, koronavirüs kısıtlamaları döneminde kuralları ihlal ederek parti vermişti.

Güven oylaması yapıldı

İstifa baskısı altında kalan Johnson için bu akşam lideri olduğu Muhafazakar Parti'nin meclis grubunda güven oylaması yapıldı.

Boris Johnson parti içi güven oylamasını kazandı

Oylamayı kazandı

Muhafazakar Parti meclis grubunda yapılan oylamada, Johnson'ın güvenoyu aldığı ve parti içi güven oylamasını 148'e karşı 211 oyla kazandığı açıklandı.

Başbakan Johnson'ın, partisinden güvenoyu almasıyla 12 ay boyunca kendisi hakkında güvensizlik oyu istenemeyecek.

"Meslektaşlarıma bana verdikleri destek için minnettarım"

Johnson sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, hükümetin şimdi işe devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Johnson yaptığı açıklamada, "Meslektaşlarıma bana verdikleri destek için minnettarım. Şimdi yapmamız gereken bir hükümet, bir parti olarak bir araya gelmek. Bu inandırıcı ve kararlı sonucun anlamı, bir hükümet olarak ilerleyebileceğimiz ve insanlar için gerçekten önemli olduğunu düşündüğüm şeylere odaklanabileceğimizdir." dedi.

Johnson, "Bu gecenin anlamı, sokakları ve toplulukları daha güvenli tutmak için yaptığımız şeylerle beraber, insanlara yaşam maliyeti konusunda yardım etmek için ne yapacağımıza odaklanacağımızdır. Bu bize ekonomimizi birleştirme, güçlendirme ve seviye atlama şansı veriyor." dedi. Johnson, "Yapmak istediğimiz şey, kararlı ve kesin olduğunu düşündüğüm bu anı kullanmak ve gündemimize devam etmektir." diye ekledi.

Boris Johnson parti içi güven oylamasını kazandı

"Erken seçimle ilgilenmiyorum"

Johnson, basın tarafından kendisine erken seçimle ilgilenip ilgilenmediğine yönelik yöneltilen sorular karşısında, "Erken seçimlerle kesinlikle ilgilenmiyorum. İlgilendiğim şey bu ülke için çalışmak." şeklinde cevap verdi. Johnson yaptığı açıklamada, "Başka bir şeye odaklanmanın bir anlamı olduğunu düşünmüyorum ve kesinlikle erken seçimlerle ilgilenmiyorum. Benim ilgilendiğim şey şu anda bu ülkenin insanları için çalışmak." dedi.

Johnson yaptığı açıklamada, "Meclis partisinin aldığı bu kararı memnuniyetle karşılıyorum. Çok uzun süredir devam eden bir konuda bir sonuca varıyoruz. Ve şimdi birleşme, ilerleme ve insanların önceliklerini yerine getirme yeteneğine sahibiz ve bunu yapacağız" dedi.

Boris Johnson parti içi güven oylamasını kazandı

Koltuğu sallandı

Oylamayı kazanmasına rağmen Johnson, liderliğine büyük bir darbe aldı ve kendi milletvekillerinden 148'i iktidar partisi için yeni bir lider istediklerini söyledi.

Boris Johnson parti içi güven oylamasını kazandı

Partiler başına bela oldu

AA'nın haberine göre Johnson, koronavirüs karantinası sırasında Downing Street 10 No'lu partilere yönelik aylarca yıpratıcı eleştirilerle karşı karşıya kalmıştı.

Bu partilerden biri nedeniyle para cezası da alan Johnson, partisinin bazı milletvekilleri ve muhalefet tarafından parlamentoya yalan söylemekle suçlanmıştı.

Boris Johnson parti içi güven oylamasını kazandı