Belçika, tam aşılı kişilere kapılarını açıyor
AA

Belçika hükümeti uluslararası seyahat kararnamesini bugün yayınladı.

1 Temmuz'dan itibaren, Türkiye'nin de içinde bulunduğu kırmızı listede olan AB dışındaki ülkelerin birçoğundan Belçika'ya gelecek kişilerin, aşılarının tam olması halinde zorunlu olmayan seyahatlerine izin verilecek.

İKİNCİ DOZUN ÜZERİNDEN EN AZ İKİ HAFTA GEÇMİŞ OLMASI GEREK

Aşılanmış kişilerin iki dozu da almış ve ikinci dozun uygulanmasının üzerinden en az iki hafta geçmiş olması gerekecek.

Belçika, Avrupa İlaç Ajansı'nın bugüne kadar onay verdiği BioNTec-Pfizer, AstraZeneca, Moderna ve Johnson and Johnson aşılarını olmuş kişileri kabul edecek.

Belçika, tam aşılı kişilere kapılarını açıyor

AŞILI OLDUKLARINI KANITLAMALARI İSTENECEK

Belçika'ya seyahat etmek isteyen kişilerin tam olarak aşılı olduklarını kanıtlamaları istenecek. Bunun için AB'nin Dijital Kovid Sertifikası veya benzeri bir belge sunulması gerekecek.

Bu belgenin Belçika makamlarınca tanınması için AB'nin veya Belçika'nın aşı sertifikası konusunda ikili anlaşma yaptığı ülkeler tarafından verilmiş olması şartı aranacak.

AB DIŞINDAKİ RİSKLİ BÖLGELER

AB dışında bulunan ve yüksek riski temsil eden 'kırmızı bölgedeki' ülkelerin bazıları ise 'çok yüksek riskli' olarak sınıflandırılacak. Bu ülkelerden Belçika'ya zorunlu olmayan seyahatlere izin verilmeyecek.

ÇOK RİSKLİ ÜLKELER ARASINDA TÜRKİYE YER ALMAYACAK

Çok yüksek riskli ülkeler koronavirüsün 'Delta' gibi varyantlarının çokça görüldüğü ülkeler olacak. Bunlar arasında Hindistan, Brezilya, Güney Afrika gibi ülkeler bulunuyor. Bunlara cumartesi gününden itibaren İngiltere, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Pakistan, Gürcistan, Tunus gibi 27 ülke eklenecek. Listeye eklenecekler arasında Türkiye bulunmuyor.Belçika, tam aşılı kişilere kapılarını açıyor

BELÇİKA'YA SEYAHAT İZNİ OLAN ÜLKELER

Belçika'ya şu anda sadece AB'nin de 'beyaz listesinde' bulunan Avustralya, Yeni Zelanda, Ruanda, Singapur, Güney Kore, Tayland, İsrail ve Japonya'dan gelecek kişilerin turistik seyahatlerine izin veriliyor.

Yakında listeye ABD; Arnavutluk ve Lübnan'ın da eklenmesi bekleniyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)