Belarus: Silahlı kuvvetlerin haricinde 1,5 milyon askerimiz var

Minsk yönetimi, Ukrayna savaşında Rusya'yı desteklemesiyle biliniyor.

Ukrayna ile sınırı bulunan Belarus'ta üst düzey bir yetkili, ordunun haricinde savaşa katılmaya hazır potansiyel asker sayısından bahsetti.

1,5 milyon potansiyel asker vurgusu

Güvenlik Konseyi Sekreteri Alexander Volfovich, konuya ilişkin açıklama yaptı:

Sıkıyönetim ilanı ve ekonominin savaş haline geçmesi durumunda silahlı kuvvetlerin haricindeki yapı yaklaşık 1,5 milyon kişiye ulaşır.

Belarus ordusundaki asker sayısı

Geçen yılki rapora göre, yaklaşık 9,3 milyon nüfuslu Belarus'ta ordunun yaklaşık 48 bin askeri ve 12 bin sınır askeri var.

Ülkenin Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Rus mevkidaşı Vladimir Putin'e Ukrayna savaşı sürecinde dikkat çeken destekler sundu.

Moskova'ya Ukrayna savaşı desteği

Rus ordusunun Ukrayna'ya Belarus topraklarından girişine izin verildi. Moskova'nın seferber ettiği askerlerin Belarus'ta eğitilmesine olanak sağlandı.

"Bize saldırırlarsa savaşa gireriz"

Lukaşenko, geçen hafta yaptığı açıklamada, ülkesinin ancak Ukrayna’nın Belarus’a saldırması halinde savaşa gireceğini söylemişti:

Eğer oradan (Ukrayna) bir asker, Belarus topraklarına halkımı öldürmek için gelirse (Ruslarla birlikte savaşırız.) Eğer Belarus’a saldırırlarsa cevap çok sert olacak ve savaş tamamen farklı bir karaktere bürünecek.

Lukaşenko, bu durumun sadece Ukrayna değil, diğer komşu ülkeler için de geçerli olduğuna işaret etmişti.