BAE: Filistin'de gerginliği azaltmak için çalışmaya hazırız
AA

Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile telefonda görüştü.

"Ülkesinin (İsrail ile Hamas arasında yapılan) ateşkesi korumak, gerginliği azaltmak ve barışı sağlamak amacıyla yeni yollar keşfetmek için tüm taraflarla çalışmaya hazır" olduğunu ifade eden Al Nahyan, ateşkes sağlanmasından memnun olduğunu kaydetti.

"AKAN KANIN DURDURULMASINA YÖNELİK ÇABALARI DESTEKLİYORUZ"

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) resmi ajansı WAM'ın haberine göre, İsrailli ve Filistinli liderlerin daha fazla çaba sarf etmesi gerektiğini vurgulayan Al Nahyan, BAE'nin, "masum sivillerin akan kanının durdurulması ve bölgede güvenlik ile istikrarı sağlamaya yönelik çabalara" verdiği desteği teyit etti.

İsrail ile BAE arasında 15 Eylül 2020'de Beyaz Saray'da düzenlenen resmi törenle "ilişkilerin normalleştirilmesine" yönelik anlaşmalar imzalanmıştı.

BAE: Filistin'de gerginliği azaltmak için çalışmaya hazırız

İSRAİL'İN GAZZE SALDIRILARI

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs'ta başlattığı saldırılar, Hamas ile varılan ateşkes doğrultusunda 21 Mayıs'ta yerel saatle 02.00'de sona ermişti.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 66'sı çocuk, 39'u kadın 248 Filistinli hayatını kaybetmiş, 120 binden fazla kişi evlerinden olmuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)