Azerbaycanlı Bakan Hasanov: Azerbaycan ordusundan birçok asker Türkiye'de eğitildi
AA

Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Zafer Günü dolayısıyla Azerbaycan'da bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'la ortak basın toplantısında konuştu.

Hasanov, 2'nci Karabağ Savaşı'nda yüksek düzeyde profesyonellik sergileyen Azerbaycan ordusundan çok sayıda askerin Türkiye'de eğitim gördüğünü belirterek, orduyu Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) modeline uygun olarak yeniden yapılandırdıklarını söyledi.

"TÜRKİYE DAİMA AZERBAYCAN'IN YANINDA OLDU"

Azerbaycan ordusunun, Başkomutan İlham Aliyev'in liderliğinde 44 gün içinde Ermenistan ordusunu darmadağın ettiğini ve toprak bütünlüğünü temin ettiğini hatırlatan Hasanov, "Bu 44 günde Türkiye'nin siyasi ve askeri yönetim kademesi daima Azerbaycan'ın yanında oldu. Azerbaycan'a siyasi ve manevi destek gösterdiler. Dışarıdan yapılan diplomatik saldırıların önlenmesinde büyük destek sağladılar." dedi.

"BİRÇOK ASKER TÜRKİYE'DE EĞİTİM ALDI"

Hasanov, Azerbaycan ordusunun savaşta yüksek düzeyde profesyonellik sergilediğini belirterek, "Azerbaycan ordusundan birçok asker Türkiye'de eğitim aldı. Türk Silahlı Kuvvetleri dünyanın en güçlü ordularından biridir. Milletimiz, dinimiz, dilimiz, kültürümüz birdir. Biz de bu şansı kullanarak TSK'nın tecrübesinden başarıyla faydalandık. Buna da devam ediyoruz." diye konuştu.

Azerbaycanlı Bakan Hasanov: Azerbaycan ordusundan birçok asker Türkiye'de eğitildi

"ORDUYU TSK MODELİNE UYGUN OLARAK YAPILANDIRIYORUZ"

"Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in talimatıyla savaş sonuçlarını analiz ettik ve orduyu TSK modeline uygun olarak yeniden yapılandırıyoruz." ifadesini kullanan Hasanov, şöyle devam etti:

TÜRKİYE'NİN SAVUNMA SANAYİSİNE VURGU

"Azerbaycan ordusu savaşta Türk üretimi modern silah, mühimmat ve mermiler de kullandı. Bu da çok önemli konudur. Türkiye'nin savunma sanayisi çok gelişti. Sadece SİHA'ları değil, Türk üretimi topları, füzeleri, tam isabet eden mermileri, İHA'lara karşı teçhizatları da kullandık. Tabii ki Bayraktar'ı da kullandık."

Azerbaycanlı Bakan Hasanov: Azerbaycan ordusundan birçok asker Türkiye'de eğitildi

"TÜRKİYE İLE AZERBAYCAN'IN KARDEŞLİĞİ EBEDİ"

Akar'a ve diğer komutanlara Zafer Günü'nde Azerbaycan'da oldukları için teşekkür eden Hasanov, Türkiye ile Azerbaycan'ın kardeşliğinin ebedi olduğunu vurguladı.

Hasanov, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in "Bu zafer, bizim birliğimizin zaferidir." sözlerini hatırlatarak, "Bu tüm Türk dünyasının zaferidir." dedi.

Türk basın mensuplarını da kutlayan Hasanov, Türkiye'ye savaştaki siyasi ve manevi desteğinden dolayı teşekkür etti.

Karabağ zaferinin 1. yılında, Şuşa'da şükür namazı kılındı ViDEO

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)