Azerbaycan, 13 köyü daha Ermenistan işgalinden kurtardı
AA

Azerbaycan ordusu, Ermenistan'a karşı ilerlerleyişini sürdürüyor...

Ermenistan'ın işgali altındaki köyler Azerbaycan tarafından birer birer geri alınırken son olarak  Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Azerbaycan ordusunun 13 köyü daha Ermenistan'ın işgalinden kurtardığını duyurdu.

Yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi;

"ATEŞKESİ İHLAL EDEN ERMENİSTAN'A KARŞILIK VERİLDİ"

"Ermenistan silahlı kuvvetleri, üzerinde anlaşmaya varılan geçici ateşkesi büyük ölçüde ihlal ederek, 18 Ekim 00.02'den sonra Azerbaycan yerleşimlerine ve savaş mevzilerine ağır toplar ateşledi."

"Bu çirkin eylemler sonucu ölenler ve yaralananlar var. Azerbaycan Ordusu düşmana karşılık verdi ve birçok yerleşimi kurtardı."

13 KÖY DAHA İŞGALDEN KURTARILDI

"Cebrail ilinin Soltanlı, Emirvarlı, Maşanlı, Hasanlı, Alikeyhanlı, Kumlak, Hacılı, Göyerçinveyselli, Niyazgullar, Keçel Memmedli, Şahvelli, Hacı İsmayıllı ve İsaklı köyleri işgalden kurtarılmıştır. Karabağ Azerbaycan'dır!"

Azerbaycan, 13 köyü daha Ermenistan işgalinden kurtardı

"AZERBAYCAN CEPHEDE CEVAP VERMEYE DEVAM EDİYOR"

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı da (MSB) konuya ilişkin paylaşımda bulunarak, "Kahraman Azerbaycan Ordusu ateşkese rağmen sivillere saldıran Ermenistan’a cevabı cephede vermeye devam ediyor. Ele geçirilen 13 köy ile birlikte işgalden kurtarılan yerleşim yeri sayısı 78’e ulaştı." ifadelerini kullandı.

İRAN'DAN ERMENİSTAN'A SİLAH GÖNDERİLEN KÖPRÜ DE ELE GEÇİRİLDİ

Azerbaycan ordusu dün de İran-Azerbaycan sınırında, Aras Nehri üzerinde yer alan ve 11'inci yüzyılda inşa edilen Hudaferin Köprüsü'nü ele geçirdi.

Hudaferin Köprüsü'nün ele geçirlmesi ile birlikte Ermenistan en önemli lojistik destek konumunu kaybetti.

SİLAH SEVKİYATI

Hudaferin Köprüsü Ermenistan güçlerine lojistik geçiş açısından da son derece önemliydi. Çünkü İran Ermenistan'a silah sevkiyatını bu köprü üzerinden gerçekleştiriyordu.

Azerbaycan, 13 köyü daha Ermenistan işgalinden kurtardı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)