
İspanya Başbakanı Sanchez: Türkiye ile ilişkilerimizi güçlendirmek istiyoruz
İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Türkiye ile ilişkileri güçlendirmek amacıyla bu yıl içinde hükümetler arası zirvenin yapılacağını söyledi.
İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, İspanyol büyükelçilere hitaben Madrid'de düzenlenen konferansta Türkiye-İspanya ilişkilerine de değindi.
Türkiye ile yapılması planlanan ikili zirveye önem verdiklerini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de bu konuda konuştuğunu söyleyen Sanchez, "Avrupa Birliği'nin (AB) stratejik ortağı olan ve tam üyelik süreci devam eden, NATO üyesi Türkiye ile ilişkileri güçlendirmeliyiz." diye konuştu.
"TÜRKİYE İLE YAPICI BİR DİYALOG KURULMALI"
Sanchez, İspanya'nın AB'deki ortaklarıyla (Yunanistan ve Kıbrıs Rum kesimi) dayanışmasını bırakmadan, Türkiye ile yapıcı bir diyalog kurulmasına destek verdiğini yineledi.
İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte.
İlginizi Çekebilir

Devlet Bahçeli'den 3 hilal dövmeli katil hakkında açıklama
566 YORUM
Gündem

MAM-L füzesiyle en uzun menzilli atış yapıldı
278 YORUM
Gündem

Samsun'da kadına şiddet: Çocuğunun önünde defalarca vurdu
449 YORUM
3. Sayfa

Borsa'da milyonlar kazanın
ADVERTORIAL
MTM

Eşini öldüresiye döven şahıs, pişman olduğunu söyledi
343 YORUM
3. Sayfa