Atina Camii'nde ilk cuma namazı
AA

Yunanistan'ın başkenti Atina'da koronavirüs tedbirleri kapsamında, maske ve mesafe kuralları gözetilerek kılınan Atina Camii'ndeki namaz için cemaat, 9 erkek ve 3 kadın olmak üzere 12 kişiyle sınırlı tutuldu.

Yunanca okunan cuma hutbesinde, camilerin önemine işaret edilerek, Hazreti Muhammed'in döneminde mescitlerin sadece ibadet için değil, aynı zamanda mahkeme ve okul olarak da hizmet verdiği vurgulandı.

İNŞAATIN BAŞLAMASI 10 YIL SÜRDÜ

Atina Camii'nin yapımına ilk olarak 2006'da karar verilmiş ancak bürokratik süreçlerin uzaması, hukuki engellemeler ve aşırı sağ kesimin tepkileri nedeniyle 10 yılı aşkın süre inşasına başlanamamıştı.

Atina Camii

Votanikos semtinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait atıl bir yerleşkede tamamlanan inşaat, Ağustos 2016'da Yunanistan Parlamentosu tarafından alınan kararın ardından dörtlü bir konsorsiyum tarafından üstlenilmişti.

Atina Camii

MİNARESİ YOK

Yaklaşık 850 metrekare büyüklüğünde, 350 kişi kapasiteli caminin minaresi bulunmuyor.

Caminin yönetimi, Eğitim ve Maliye bakanlıklarından iki devlet görevlisi, iki belediye çalışanı, bir yüksek mahkeme hakiminin yanı sıra Müslüman cemaatlerden iki temsilcinin bulunduğu 7 üyeli bir kurula devredilecek.

Atina Camii'nin ilk imamı, 49 yaşındaki Fas kökenli Yunan vatandaşı Muhammed Zaki olmuştu.

Atina Camii

Atina Camii

Atina Camii

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)