AstraZeneca aşısının kullanımı Almanya ve İtalya'da da askıya alındı
AA

Uzun süren araştırmaların ardından koronavirüs salgınına karşı üretilen birçok aşı dünya genelinde kullanılmaya başlandı. Bilimsel süreçlerden geçen ve resmi kurumlardan izin alan bazı aşılarda ise yan etkiler görüldü.

O aşılardan biri de Oxford Üniversitesi ile ilaç firması AstraZeneca'nın geliştirdiği korona aşısı.

İTALYA'DA DA KULLANIMI ASKIYA ALINDI

Bir çok ülkenin ardından Almanya ve İtalya da aşının kullanımını durdurdu.

Almanya Sağlık Bakanlığı, kararın aşı kurumu Paul Ehrlich Enstitüsü'nün tavsiyesinin ardından alındığını açıkladı.AstraZeneca aşısının kullanımı Almanya ve İtalya'da da askıya alındı

İSPANYA'DA DA DURDURULDU

Avrupa'da kullanılan aşılardan AstraZeneca'nın yan etkileriyle ilgili çıkan iddialardan dolayı, İspanya da bu aşının kullanımını askıya alan ülkelere dahil oldu. Sağlık Bakanı Carolina Darias, AstraZeneca ile ilgili karar almak için ülkedeki 17 özerk yönetim ile Melilla ve Ceuta kentlerindeki yerel yönetimlerin sağlık bakanlarıyla video konferans yöntemiyle acil toplantı yaptı.

Darias, bu toplantıda, Avrupa İlaç Ajansı'nın (EMA) AstraZeneca ile ilgili kararının bekleneceğini ve ilk aşamada 15 gün boyunca bu aşının kullanımının askıya alındığını duyurdu.

KULLANIMI DURDURAN ÜLKE SAYISI 14'E YÜKSELDİ

AstraZeneca firmasının koronavirüs aşısı, kan pıhtılaşması olduğu şüphesi nedeniyle Avrupa Birliği (AB) üyesi olan 9 ülke aşının kullanımında askıya alınmıştı.

Ardından Hollanda, İrlanda'ya İtalya, Fransa, İspanya ve Almanya'nın eklenmesiyle aşısının kullanımını askıya alan ülke sayısı 15’e yükseldi.

AstraZeneca aşısının kullanımı Almanya ve İtalya'da da askıya alındı

Hollanda ve İrlanda, AstraZeneca aşısının kullanımını askıya aldı HABERİAstraZeneca aşısının kullanımı Almanya ve İtalya'da da askıya alındı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)