Almazbek Atambayev, hapis cezasına çarptırıldı
DHA

Kırgızistan'da, suç örgütü lideri Aziz Batukayev'in serbest bırakılmasından sorumlu tutulan eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev hakkındaki dava sonuçlandı.

Pervomay İlçe Mahkemesi Yargıcı Emilbek Kayıpov'un başkanlığında görülen karar duruşmasına tutuklu Atambayev getirilmedi, tutuksuz sanıklar ise hazır bulundu.

11 YIL 2 AY HAPİS

"Yolsuzluk şebekesi oluşturmak" suçundan tutuklu yargılanan Atambayev'e, 11 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

MAL VARLIĞINA EL KONULDU, DEVLET ÖDÜLLERİ GERİ ALINDI

Atambayev'in mal varlığına el konulurken, tüm devlet ödüllerinin de geri alınmasına hükmedildi. Batukayev, daha önce silah ve uyuşturucu bulundurmak suçundan hapis yatarken, kanser hastalığının ölümcül bir seviyeye gelerek ömrünün az kaldığı gerekçe gösterilip tahliye edilmişti.

Almazbek Atambayev, hapis cezasına çarptırıldı

TAHLİYE EDİLEN KİŞİ HAYATTA

Batukayev’in, tahliyesinin 2013 yılında gerçekleşmesine rağmen, Rusya'nın başkenti Moskova’da hala hayatta olduğu ifade edildi.

KALDIĞI VİLLAYA OPERASYON DÜZENLENDİ

Geçtiğimiz yıl Kırgızistan İçişleri Bakanlığı’na bağlı özel kuvvetler, eski Devlet Başkanı Almazbek Atambayev’i başkent Bişkek yakınındaki Koy-Taş köyünde bulunan evinde gözaltına almak için operasyon düzenlemişti.

ATAMBAYEV'E SUÇLAMALAR

Atambayev ve destekçilerinin hakkında "iktidarı ele geçirme teşebbüsü", "güvenlik temsilcisini tehdit etmek", "savcının işine engel olmak", "rehin tutmak", "kitlesel olay çıkarmak", "cinayet", "cinayete teşebbüs", "tehdit", "ruhsatsız silah bulundurmak" ve "silaha el koymak veya çalmak" suçlardan yargı süreci devam ediyor.

Almazbek Atambayev, hapis cezasına çarptırıldı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)