Almanya'dan Ukrayna mesajı: Garantör olmaya hazırız
AA & Ensonhaber

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan çatışmaların sona ermesine ilişkin yürütülen görüşmelerde Türkiye kilit bir rol oynuyor.

İki ülkeden yetkililer, önce Antalya'da, ardından İstanbul'da bir araya gelirken, uluslararası medya kuruluşları Türkiye'nin ateşkesin sağlanması konusunda benzersiz bir konuma sahip olduğunu yazdı.

UKRAYNA, TÜRKYE'Yİ GARANTÖR ÜLKE OLARAK İSTEDİ

Türkiye'nin oynadığı kilit rol sonrası Ukrayna tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin garantör ülke olmasını istedikleri açıkça vurgulandı.

Bu gelişmelerin ardından Almanya, Kiev-Moskova hattında sağlanabilecek barış anlaşması için "garantör" olma konusunda Türkiye'den rol çalmaya niyetli.

"GÜVENLİK GARANTÖRÜ OLMAYA HAZIRIZ"

Hükümet sözcüsü Steffen Hebestreit, Şansölye Olaf Scholz ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky'nin son telefon görüşmelerinde bu konuyu ele aldıklarını belirterek, "Almanya, diğer birçok ülke gibi, elbette Ukrayna için bir güvenlik garantörü olarak hareket etmeye hazır." dedi.

Almanya'dan Ukrayna mesajı: Garantör olmaya hazırız

"ASKERİ AKTÖR OLMAK İSTEMİYORUZ"

Bu savaşın askeri bir aktörü olmak istemediklerini dile getiren Hebestreit, Berlin'de düzenlediği basın toplantısında, birçok ülkeye garantörlük önerisinin yapıldığını, Almanya'nın da garantör ülkelerden biri olabileceğini ifade etti.

Hebestreit, birçok detay hâlâ net olmadığı için konunun daha fazla müzakereye tabi olabileceğini belirtti.

Almanya'dan Ukrayna mesajı: Garantör olmaya hazırız