Almanya'dan Dijital Koronavirüs Sertifikası adımı
AA

Avrupa Parlamentosu'nun, AB sınırları içinde seyahatlerde kullanılacak Dijital Koronavirüs Sertifikası'nı kabul etmesinin ardından Almanya harekete geçti.

Koronavirüs aşısı yaptıranlar için geliştirilen sertifika (CovPass), 14 Haziran Pazartesi'den itibaren kullanılabilecek.

SERTİFİKA ALMANYA'DA TANITILDI

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, Berlin'de Dijital Kovid Sertifikası'nın tanıtımında yaptığı açıklamada, aşı merkezleri, eczacılar ve doktorların çift doz aşı olanlarla ilgili bilgileri dijital olarak sertifikalandırılacağını ifade etti.

Dijital Koronavirüs Sertifikası'na sahip olanların akıllı telefonlarına yükledikleri CovPass uygulamasıyla aşı olduklarını kanıtlayabileceklerini vurgulayan Spahn, sertifikada ilgili kişinin adı, soyadı, doğum tarihi, hangi firmanın aşısını olduğunun yanı sıra koronavirüse yakalanıp yakalanmadığı bilgisinin de yer alacağını kaydetti.

Almanya'dan Dijital Koronavirüs Sertifikası adımı

QR KODU UYGULAMAYA KAYDEDİLECEK

Şu ana kadar aşı olanlar ise doktorlara ve eczacılara başvurarak, aşı karnesindeki verilerinin doğru olup olmadığını kontrol ettirdikten sonra aşı kanıtı olarak kullanılan ve uygulamalarda saklanabilen bir QR kodu alacak ve bu kod uygulamaya kaydedilecek.

Dijital Kovid Sertifikası'na şu an için sadece Avrupa İlaç Ajansı'nın onay verdiği aşılar kaydedilebilecek.

AB halihazırda BioNTech-Pfizer, Moderna, AstraZeneca ve Johnson & Johnson firmaları tarafından üretilen aşıları onaylıyor.

Almanya'dan Dijital Koronavirüs Sertifikası adımı

Almanya'dan Dijital Koronavirüs Sertifikası adımı

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)