Almanya'da Türk genci 5.7 milyon euro dolandırdı
ensonhaber.com

Bild'in haberine göre, Almanya Freiburg'da yaşayan 20 yaşındaki Emre, koronavirüs testleriyle müşterilerini 5,7 milyon euro dolandırdı.

Parayı aldı testleri göndermedi

492 bin korona testi için 5.7 milyon euro (yaklaşık 100 milyon TL) toplayan Emre’nin, müşterilerden parayı aldıktan sonra testleri göndermediği belirtildi.

Bild, Emre’nin ifadelerini paylaşırken, 20 yaşındaki Türk gencinin “İlk olarak Almanya’nın Yasal Sağlık Sigortası Hekimleri Derneği’ne kayıt oldum. Bu, birkaç dakikamı aldı. Burada sadece testleri yaptığımı onaylamam gerekiyordu. Ben de binlerce kişinin testini onayladım ve devlete gönderilmesini sağladım.” şeklinde konuştuğunu vurguladı.

Almanya'da Türk genci 5.7 milyon euro dolandırdı

Babasının üç farklı test merkezi olduğunu söyledi

Haberde babasının üç farklı test merkezi olduğunu söyleyerek binlerce kişiyi dolandıran Emre’nin, sahibi olarak da en çok gittiği barın adresini verdiğinin altı çizildi.

5.7 milyon euro dolandırdı

Mart ve Haziran 2021 tarihleri arasında toplamda 492 bin test yaptırdığını söyleyerek 5.7 milyon euro dolandıran Emre’nin eylül ayında parayı aldığı belirtilen haberde, 800 euro maaşı olan Emre’nin, hesabına geçen para sonrası banka çalışanlarının polise ihbar etmesiyle yakalandığı bildirildi.

Almanya'da Türk genci 5.7 milyon euro dolandırdı

Bremen'de de başka bir Türk genci 8,2 milyon euro soygun yapmıştı

Daha önce de Türk asıllı Yasemin Gündoğan'ın, Almanya’nın Bremen kentinde çalıştığı şirketten 8,2 milyon euro çaldığı iddia edilmişti. Alman basını, Gündoğan'ın soygunda kendisine yardım eden arkadaşlarıyla Ege'de bir villada kaldığını yazmıştı.