Almanya: Osman Kavala derhal serbest bırakılmalı
ensonhaber.com

ABD, Almanya ve Fransa dahil 10 ülkenin Ankara'daki büyükelçileri, Osman Kavala'nın serbest bırakılması yönünde ortak bir çağrı yaptı.

10 ülkenin büyükelçisi, yaptıkları çağrının ardından Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da büyükelçilerin çağrısına yönelik, "Türkiye'ye böyle bir ders vermek haddinize mi sizin? Kimsiniz siz? Neymiş? Kavala'yı bırakın. Sen kendi ülkendeki haydutları, katilleri, teröristleri bırakıyor musun?" açıklamasında bulunmuştu.

"AĞIRLAMAK GİBİ BİR LÜKSÜMÜZ OLAMAZ"

Erdoğan daha sonra 10 ülke büyükelçi için, "Söyledim Dışişleri Bakanımıza, bizim bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz" diye konuşmuştu.

BERLİN'DEN BÜYÜKELÇİLERE DESTEK

Erdoğan'ın açıklamasının ardından bugün Almanya cephesinde yeni bir gelişme yaşandı.

Alman Hükümet Sözcü Yardımcısı Ulrike Demmer, büyükelçilerin Osman Kavala’nın serbest bırakılması için yaptıkları çağrının arkasında durduklarını söyledi.

Almanya: Osman Kavala derhal serbest bırakılmalı

"POZİSYONUMUZDA BİR DEĞİŞİKLİK YOK"

Demmer, Alman Hükümeti’nin bu kararın uygulanmasına verdiği desteği hatırlattı, "Pozisyonumuzda bir değişiklik yok." dedi.

"NOT ETTİK"

Öte yandan Demmer, Erdoğan’ın büyükelçileri Türkiye’de ağırlamak istemediği ve bunu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na ilettiği yönündeki haberleri de "not ettiklerini" açıkladı.

"DİPLOMATİK İLİŞKİLERDE BİR DEĞİŞİKLİK YOK"

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Schulz’un Türkiye’den ayrılıp ayrılmadığıyla ilgili soruyu ise Alman Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christofer Burger yanıtladı.

Burger, "Şu anda Türkiye’deki diplomatik mevcudiyetimize ilişkin bir değişiklik bulunmamaktadır" demekle yetindi.

Almanya: Osman Kavala derhal serbest bırakılmalı