Almanya, 2021'de Suriye'ye sınır dışı etmeye başlayacak
ensonhaber.com

Almanya, yeni yılda Suriyeli göçmenleri sınır dışı etmeye hazırlanıyor.

İçişleri Bakanı Horst Seehofer, ülke basınına yaptığı açıklamada, sürecin zor olduğunu ancak 1 Ocak 2021'den itibaren sınır dışı etme işlemlerinin önünün açılacağını söyledi.

"SINIR DIŞI ETMEZSEK HIRSIZLIK VE ADAM ÖLDÜRMELER OLABİLİR"

Göçmenlere karşı tutumlarını savunan Seehofer, "Bunu yapmazsak Almanya’da sınır dışı edilme ihtimali göz önüne alınmadan mağaza hırsızlığından adam öldürmeye kadar her şey yapılabilir. Bunun hukuk devletimizde yeri yok." dedi.

"SUÇ İŞLEYENLER ÜLKEYİ TERK ETSİN"

Alman bakan, ağır suç işleyenler ve anayasayı çiğneyenlerin ülkeyi terk etmesi gerektiğini savundu.

Almanya, 2021'de Suriye'ye sınır dışı etmeye başlayacak

SIĞINMACI BAŞVURULARINDA DÜŞÜŞ

Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) verilerine göre, Almanya'da ocak ayından kasım ayına kadar 93 bin 710 sığınmacı başvurusu olduğu, bu sayının 2019'un aynı dönemine kıyasla yüzde 30 düşüş gösterdiği aktarıldı.

ALMANYA'DAKİ SURİYELİ SAYISI

Dünyada en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülke konumunda Türkiye bulunurken, Almanya'daki Suriyeli sayısının 1 milyonu aştığı biliniyor.

MERKEL'E SIĞINMACI TEPKİSİ

Almanya Başbakanı Angela Merkel, geçmişte Suriyeli sığınmacılarla ilgili yaptığı bir açıklamada, "Almanya güçlü bir ülke. Pek çok şeyi başardık. Bunu da başaracağız." diye konuşmuş, bu sözleriyle içeride hem partisi hem de diğer muhafazakar ve sağcı kesimlerin hedefi olmuştu.

Merkel'in 2015'te verdiği kararla yüz binlerce sığınmacıyı ülkesine kabul etmesi, ülkede Alman başbakana tepkilerin fitilini ateşlemişti.

Almanya, 2021'de Suriye'ye sınır dışı etmeye başlayacak