Alman siyasetçi Trittin: Türkiye'ye yaptırım uygulamayı düşünmeliyiz
ensonhaber.com

Alman Federal Meclisi Üyesi Jürgen Trittin, asılsız iddialarla Ankara'yı hedef aldı.

Almanya Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir'in de üyesi olduğu Yeşiller Partisi'nin dış politikadan sorumlu başkanı Trittin, Yunan basınından Kathimerini'ye verdiği demeçte, Türkiye'ye yaptırım uygulanması gerektiğini savundu.

Türkiye'yi hedef aldı

Batı'nın Türkiye'ye yönelik stratejisini değiştirmesi gerektiği tezini öne süren Trittin, "Türkiye, düzenli olarak Avrupa Birliği (AB) ve NATO'nun ortak çıkarlarını baltalıyor." iddiasını ortaya attı.

Rusya-Ukrayna Savaşı'nı sona erdirmek için arabuluculuk rolü üstelenen ve güvenli tahıl koridorunun kilidini açan Türkiye'nin çabalarını görmezden gelen Trittin, iddialarını şu şekilde sürdürdü:

Alman siyasetçinin ortaya attığı iddialar

"Rusya'ya yönelik yaptırımları baltalıyorlar. Suriye'de uluslararası hukuka aykırı hareket ediyorlar. Libya'ya yönelik BM silah ambargosunun kontrolünü engelliyorlar. NATO müttefiki ve AB üyesi Yunanistan'ın egemenlik haklarını ihlal ediyorlar."

Alman siyasetçi Trittin: Türkiye'ye yaptırım uygulamayı düşünmeliyiz

"NATO'dan ihraç edemeyiz, AB yaptırım uygulasın"

NATO'nun en büyük ikinci ordusu olan Türkiye'nin askeri ittifakın çıkarlarına "zarar verdiğini" ileri süren Alman siyasetçi, şöyle devam etti:

"NATO içinde yaptırım mekanizmaları olmadığı gibi bir üyeyi de ihraç etmek mümkün olmadığı için AB'nin ekonomik önlemler almayı ve Türkiye'ye yaptırım uygulamayı çok ciddi bir şekilde düşünmesi gerekiyor."

"Çok açık bir şekilde belirtilmesi gerekiyor"

Jürgen Trittin, Türkiye karşıtı açıklamasını, "Avrupa pazarına ve NATO ile ittifaka ihtiyaçları var. Bunun çok açık bir şekilde belirtilmesi gerekiyor." diyerek tamamladı.

Alman siyasetçi Trittin: Türkiye'ye yaptırım uygulamayı düşünmeliyiz