Alman Bakan: Sığınmacı kampları utanç verici
AA

Almanya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanı Gerd Müller, Rheinische Post gazetesine yaptığı açıklamada, Yunanistan'da sığınmacıların yaşadığı yetersiz koşullara sahip kamplardaki durumu eleştirdi.

Midilli’deki Moria kampını ziyaret ettiğini belirten Müller, "3 bin kişi için planlanan kampta, 20 bin kişinin sıkıştırılıp ne şekilde yaşadığını gördüm." ifadesini kullandı.

UTANÇ DUYDU

Müller, Avrupa’nın ortasında bu gibi durumların kabul edilmesinden utanç duyduğunu dile getirdi. Kamplarındaki sığınmacılara yardım etmek gerektiğini belirten Müller, Birleşmiş Milletler standartlarında insan onuruna yakışan şartlarda kamplara ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Müller, Almanya’nın Yunanistan’daki kamplardan refakatsiz 47 mülteci çocuğu ülkeye getirmesine de işaret ederek, "Çocukların oradan tahliye edilmesi sorunu çözmüyor." değerlendirmesinde bulundu.

Alman Bakan: Sığınmacı kampları utanç verici

47 MÜLTECİ ÇOCUK ALMANYA'YA GÖNDERİLMİŞTİ

Almanya, Yunanistan’daki refakatsiz mülteci çocukların Avrupa Birliği (AB) ülkelerine dağıtılması anlaşması çerçevesinde 47 mülteci çocuğu, bir ay önce ülkeye getirmişti. AB Komisyonu, martta Yunanistan'dan, çoğu refakatsiz çocuklardan oluşacak şekilde 1600 mültecinin üye ülkelere dağıtılması için girişim başlatmıştı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)