Aliyev: Biz topraklarımızı savunuyoruz
AA & Ensonhaber

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan işgali altındaki kritik yerlerin geri alınmaya başladığı bir dönemde önemli mesajlar verdi.

İlham Aliyev, TRT Haber'de yaptığı açıklamada, Azerbaycan ordusunun birçok yeri işgalden kurtardığını söyledi.

"AZİZ KARDEŞİM ERDOĞAN..."

Aliyev, açıklamasında şunları ifade etti:

"Bizim kardeşliğimiz ebedidir. Bizim kardeşliğimiz bütün sınavlardan geçmiştir. Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkiler dünya ülkeleri için örnek olmalıdır. Aziz kardeşim, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile düzenlenen basın toplantılarında defalarca demiştim ki bugün dünya çapında Türkiye ve Azerbaycan kadar birbirine yakın olan ikinci ülke yoktur.

İlham Aliyev: Gardaşlığımız ebedidir ViDEO


"ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI BİRÇOK ÜLKEYE UYARI OLDU"

Bu sadece söz değil, yürekten gelen duygulardır. Bizim birliğimiz, tarihimizden gelir; ortak etnik köklere, dilimize, dinimize kardeşliğimize dayanır. Güçlü bir temel üzerinde Türkiye-Azerbaycan birliğini oluşturduk.

Türkiye bayrakları zaten Azerbaycan'da her yerde var. Azerbaycan bayrakları da Türkiye'de. Biz birbirimizi birbirimizden ayırmıyoruz. Bu hadiseler gösterdi ki bizi en çok destekleyen, birinci destekleyen Türkiye olmuştur. Türkiye Cumhurbaşkanı'nın çok cesaretli ve net açıklamaları birçok ülkeye uyarı oldu: 'Kenarda durun, karışmayın. Azerbaycan yalnız değil, Türkiye yanındadır.'

Aliyev: Biz topraklarımızı savunuyoruz

"AZERBAYCAN DA TÜRKİYE'NİN YANINDADIR"

Azerbaycan da her zaman Türkiye'nin yanındadır. Bütün konularda biz birbirimizi destekliyoruz. Birliğimiz ebedi olmalıdır.

"TÜRKİYE'DEN SONRA PAKİSTAN VE AFGANİSTAN..."

Türkiye'den sonra Pakistan, Afganistan bize destek veren ülkeler oldu. Onlara teşekkür ederim. Bu çetin dönemde onların dayanışması bizim için çok önemlidir.

"ERMENİSTAN TAKVİM SUNMALI"

"Azerbaycan ordusu birçok yeri işgalden kurtardı. Öz topraklarımızı askerlerimizin gücüyle kurtarıyoruz.

30 yıldır müzakereleri umutla sürdürdük. Ermenistan bize topraklarımızdan çıkacağız takvimi sunmalı. Biz istersiz ki bu sorun barışçıl yollardan çözülsün. Ordumuzun başarılı operasyonu sırasında ateşkes isteniyor.

"PAŞİNYAN ÖZÜR DİLESİN"

Paşinyan özür dilemelidir. Ermenistan Başbakanı Paşinyan, 'Karabağ Ermenistan'ın değil' demelidir.

Aliyev: Biz topraklarımızı savunuyoruz

"KARABAĞ AZERBAYCAN'INDIR"

Bu savaşa biz başlamadık, biz topraklarımızı savunuyoruz. Tovuz çatışmalarında Ermenistan topraklarına geçmedik. Tarihi adalet diyor ki; Karabağ Azerbaycan toprağıdır.

"RUSYA'YI SAVAŞA ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Rusya'dan olumlu mesajlar geliyor. Rusya kimsenin tarafını tutmuyor. Ermenistan, Azerbaycan topraklarına saldırarak Rusya’yı savaşa çekmeye çalışıyor.

"ERMENİSTAN'DA DERİN KRİZ YAŞANIYOR"

Ermenistan'da şu anda çok derin bir siyasi ve ekonomik kriz yaşanıyor. Bu kriz neticesinde Ermenistan'da siyasi ilişkiler bozuldu. Ermenistan'ın içinde çok ciddi bir rahatsızlık var. Ermenistan kara propaganda yürütüyor.

"TÜRKİYE'NİN SAVUNMA ÜRÜNLERİ..."

Türkiye savunma sanayisinin ürünlerinin bizde olması bizi güçlendiriyor. Bugün Türkiye Ordusu, NATO'nun ikinci büyük ordusu. Bizim de karşımızda kimse duramayacak. İnşallah sonuna kadar ilerleyeceğiz.

SİHA'LARA VURGU

Türkiye’nin üst düzey SİHA’ları sayesinde can kayıpları azaldı. Bu SİHA’lar Türkiye'nin potansiyelini gösteriyor, bizi güçlendiriyor.

"ERMENİ HALKI İLE SORUNUMUZ YOK"

Bizim Ermeni halkı ile sorunumuz yoktur. Ben eminim ki Ermeni ve Azerbaycan halkları barışacak. Gence'de Ermenistan'ın saldırısında bir Ermeni sivil de yaralandı. Birçok yerde Ermeni ve Azerbaycanlılar birlikte yaşıyor."