Air Canada, 20 bin çalışanını işten çıkarıyor
AA

Kanada'da koronavirüs bilançosu gün geçtikçe ağırlaşıyor.

Ülkenin Federal Sağlık Bakanlığı verilerine göre, son 48 saatte 206 kişi daha yaşamını yitirirken, ölü sayısı 5 bin 782’ye yükseldi.

Vaka sayısı da aynı zaman diliminde 2 bin 463 artarak 75 bin 864’e çıktı. Bakanlık, salgının başlangıcından bu yana iyileşenlerin sayısını da 37 bin 819 olarak açıkladı.

AIR CANADA İŞTEN ÇIKARMA YAPACAK

Koronavirüs salgınının olumsuz etkilediği Kanada hava yolları şirketi Air Canada, 20 bine yakın çalışanını işten çıkaracağını duyurdu.

Air Canada Operasyonlar Başkan Yardımcısı Craig Landry yaptığı açıklamada, "Maalesef elimizdeki göstergeler, en az üç yıl boyunca maddi olarak daha küçük olacağımızı gösteriyor. Günde 22 milyon dolar toplam giderimiz var ve toplam kapasitemizin yüzde 5’i ile çalışıyoruz.

Bunun seyahat kısıtlamalarının hafifletilmesi durumunda yılın sonlarında yüzde 25'e kadar yükselmesini umuyoruz. 7 Haziran'dan geçerli olmak üzere, şirketin 38 bin çalışanının yaklaşık yüzde 50 ila 60'ı işten çıkarılacak. 20 bine yakın kişinin etkileneceğini tahmin ediyoruz." dedi.

Air Canada, 20 bin çalışanını işten çıkarıyor

BAKANLIK KORONAVİRÜS AŞISI İÇİN İLK KLİNİK DENEMEYİ ONAYLADI

Başbakan Justin Trudeau, potansiyel bir koronavirüs aşısının ilk Kanada klinik çalışmalarının Federal Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandığını söyledi.

Trudeau, "Araştırma ve geliştirme zaman alıyor ve doğru yapılması gerekiyor ama bu haberler bizi cesaretlendiriyor." dedi.

Kanada’da Quebec, Saskatchewan, Manitoba ve Ontario eyaletlerinde, koronavirüse karşı aşı, antikor ve burun spreyi üzerinde bilimsel çalışmalar devam ediyor.

Air Canada, 20 bin çalışanını işten çıkarıyor

YAŞLILARA BAKAN ASKERLERDE KORONAVİRÜS POZİTİF ÇIKTI

Öte yandan, personel bulunamaması nedeniyle Quebec ve Ontario eyaletlerindeki yaşlı bakım merkezlerinde görevlendirilen sıhhiye sınıfı askerlerden 5’inin koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklandı.

Kanada Ordusu'ndan yapılan açıklamada, iki eyaletteki toplam 30 yaşlı bakım merkezinde toplam 1700 sıhhiye sınıfı askerin görev yaptığı belirtilerek, testi pozitif çıkan askerlerin karantinaya alındığı duyuruldu.

Air Canada, 20 bin çalışanını işten çıkarıyor

KANADA SALGINA HAZIRLIKSIZ YAKALANDI

Bu arada Kanada’nın koronavirüs salgınına hazırlıksız yakalandığı ortaya çıktı.

Kanada Ulusal Acil Durum Stratejik Stoklama Departmanı'nın salgın öncesinde kişisel koruyucu ekipmanlara odaklanmadığı ve koronavirüse yanıt vermek için gerekli donanıma sahip olmadığı açıklandı.

Konuyla ilgili parlamento oturumunda ifade veren Kanada Halk Sağlığı Kurumu Başkan Yardımcısı Sally Thornton, ulusal stoklama biriminin, 1952'de Soğuk Savaş korkusuyla kurulduğunu söyledi.

Air Canada, 20 bin çalışanını işten çıkarıyor

KORUYUCU MASKE SIKINTISI

Thornton, yıllar içinde değişen taleplere göre farklı ürünlerin depoladığını ancak, koruyucu ekipman stoğunun eyaletlerin inisiyatifine bırakıldığını söyledi.

Kanada’da N95 türü başta olmak üzere tıbbi koruyucu maske ve diğer koruyucu malzemelerin sıkıntısı devam ediyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)