Afganistan'da Ukrayna uçağı kaçırıldı iddiası
ensonhaber.com

Ukraynalıları tahliye etmek üzere Afganistan'a giden bir Ukrayna uçağının, kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırıldığı yönündeki haberler gündeme geldi.

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Yevgeny Yenin, "Geçen pazar, uçağımız kaçırıldı. Ukraynalıları taşımak yerine kimliği belirsiz bir yolcu grubuyla İran'a uçtu." diye konuştu.

UKRAYNA UÇAĞIYLA İLGİLİ İDDİA YALANLANDI

TASS haber ajansının aktardığına göre, Ukrayna Hromadske Radyosu'na konuşan Yenin, uçağa ne olduğuna ve Kiev'in onu geri almak isteyip istemeyeceğine ise değinmedi.

İRAN'DA YAKIT İKMALİ YAPTI

Daha sonra Ukrayna ve İran, uçak kaçırılma iddialarının doğru olmadığını açıkladı. İran Sivil Havacılık Otoritesi, uçağın Meşhed'de yakıt ikmali yaptıktan sonra Kiev'e uçtuğunu bildirdi.

"UÇAĞIMIZ KAÇIRILMADI"

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko da "Kabil'de veya başka bir yerde ele geçirilen Ukrayna uçağı yok." ifadesini kullandı.

Afganistan'da Ukrayna uçağı kaçırıldı iddiası

100 UKRAYNALI TAHLİYE EDİLMEYİ BEKLİYOR

Öte yandan pazar günü, 31 Ukraynalı da dahil olmak üzere 83 kişinin bulunduğu bir askeri nakliye uçağı, Afganistan'dan Kiev'e tahliye operasyonu gerçekleştirdi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi, 12 Ukrayna askeri personelinin eve döndüğünü, yardım isteyen yabancı gazeteciler ve "kamuya mal olmuş kişilerin" de tahliye edildiğini bildirdi.

Yaklaşık 100 Ukraynalı'nın, Afganistan'dan tahliye edilmeyi beklediği aktarıldı.