ABD'den göçe karşı Orta Amerika ülkelerine yatırım
İHA

Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Afganistan üzerinden gelen göç dalgasına karşı önlem alırken ABD de Güney ve Orta Amerika ülkelerinden gelen mültecilere yönelik önlemler alıyor.

850 MİLYON DOLARDAN FAZLA YATIRIM

Bu kapsamda ABD yönetimi düzensiz göçle mücadele için gelecek yıl Orta Amerika ülkelerine 850 milyon dolardan fazla yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Konuya ilişkin açıklamayı Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard yaptı.

BİDEN KONGREDEN KAYNAK İSTEYECEK

Marcelo Ebrard, ABD Başkanı Joe Biden’ın Meksika Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador’a bir mektup yazarak, Orta Amerika’daki düzensiz göç, güvenlik problemleri, kadına yönelik şiddet ve eşitsizlik ile mücadele için kongreden kaynak isteyeceğini belirttiğini aktardı.

Ebrard, Biden’ın mektubunda hükümetinin göçün nedenlerine müdahale etmeyi amaçladığını vurguladığını ve Orta Amerika’daki yatırımları artırmak için Meksika ile birlikte çalışmaya istekli olduklarını ifade ettiğini açıkladı.

AMAÇ KALKINMAYA DESTEK VEREREK GÖÇÜN ÖNÜNE GEÇMEK

Ebrard, Biden’ın mektubunda bazı sosyal destek programları aracılığıyla Orta Amerika bölgesindeki kalkınmaya destek veren Meksika’ya teşekkür ettiğini belirterek, “Orta Amerika’daki yatırımları artırmak için sizinle birlikte çalışmayı ve işbirliğimizi genişletmeyi dört gözle bekliyorum” ifadelerini kullandığını aktardı.

ABD, bu yıl Honduras, Guatemala ve Salvador gibi ülkelere 600 milyon dolar yatırım yaptı.

ABD'den göçe karşı Orta Amerika ülkelerine yatırım

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)