ABD’de polis, maske takmayan kadını gözaltına aldı
İHA

ABD’nin Texas eyaletinde koronavirüs salgını nedeni ile uygulanan maske takma zorunluluğu geçtiğimiz günlerde kaldırılmıştı.

MASKESİZ KADINI GÖZALTINA ALDI

Galveston kentinde 65 yaşındaki Terry White, banka şubesinde maska takmayı reddettiği için olay yerine çağrılan polis tarafından yakapaça gözaltına alındı.

65 yaşındaki kadının, gözaltına alındığı anlar ise polisin vücut kamerası tarafından anbean kaydedildi.

Görüntülerde, polisin kadına "Hanımefendi, sizden ayrılmanızı isterlerse, gitmelisiniz" dediği ve White’ın “Param bu bankada ve onu çekeceğim” cevabını verdiği duyuluyor.

Polis, daha sonra White’a kurallara uymak zorunda olduğunu ve işletmelerin maske takmayanlara hizmet vermeme hakkı olduğunu hatırlatarak, maske takması gerektiğini yineliyor.

Kadın maske takmamak konusunda direnmeye devam edince ise polis, White’ı yere yatırarak yaka paça gözaltına alıyor.

White yerel basına verdiği demeçte, bankaya maskesiz girdiğini ve bir çalışan tarafından maske takmasının istendiğini aktardı.

White, çalışanın maske teklifini "Hayır, teşekkür ederim, ihtiyacım yok" diye cevapladığını ifade etti.

ABD’de polis, maske takmayan kadını gözaltına aldı VİDEO

ABD’de polis, maske takmayan kadını gözaltına aldı

"İZİNSİZ GİRDİĞİ İÇİN GÖZALTINA ALINDI"

White, maskeyi reddettiğinde, bankadan ayrılmasının istendiğini, ayrılmakta direnince olay yerine polisin geldiğini ve kendisini gözaltına aldığını açıkladı.

Galveston Belediye Başkanı Craig Brown ise, kadının bankaya izinsiz girme suçlamasıyla gözaltına alındığını ve maske takmadığı için tutuklanmasının söz konusu olmadığını belirtti.

Eyalette maske takmak zorunlu olmasa da özel sektör kendi takdirine bağlı olarak müşterilerinden maske takmasını talep edebiliyor.

ABD’de polis, maske takmayan kadını gözaltına aldı

ABD’de polis, maske takmayan kadını gözaltına aldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)