ABD'de öğretmenlere aşı zorunluluğu önerildi
AA

ABD'de artan koronavirüs vakalarında artış devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde açık alanlarda tekrar maske kullanılması istenen ABD'de bu defa Joe Biden'ın Sağlık Başdanışmanı ve ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci'den öneri geldi.

"DURUM ÇOK CİDDİ"

Dr. Anthony Fauci, aşı olamayacak kadar küçük çocukları koronadan koruyabilmek için öğretmenlere aşının zorunlu hale gelmesi gerektiğini söyledi.

Fauci, "615 binden fazla kişiyi kaybettik ve sonbaharda okul sezonuna girerken büyük bir dalganın ortasındayız. Durum çok ciddi." dedi.

Aşı zorunluluğu konusundaki yasal düzenlemelerin federal devlet değil, eyalet ve yerel yönetimler tarafından yapılacağını söyleyen Fauci, ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin korona aşılarına “çok yakında" tam onay vermesinin ardından, yerel yönetimlerin aşı zorunluluklarının yaygınlaşacağını tahmin ettiğini dile getirdi.

ABD'de öğretmenlere aşı zorunluluğu önerildi

ABD'DE YENİ VAKALARIN YÜZDE 15'İNİ ÇOCUKLAR OLUŞTURUYOR

ABD’de son bir hafta içinde 94 bin çocuk koronaya yakalandı. Bu rakam bir önceki haftaya göre yüzde 34’lük bir artışı yansıtıyor.

Amerikan Pediatri Akademisi ise geçtiğimiz hafta ABD’deki yeni vakaların yüzde 15’ini çocukların oluşturduğunu açıkladı.

Uzmanlar, çocukların Kovid-19’u en hafif atlatan yaş grubu olduğunu belirtiyor. ABD’nin 43 eyaletinde pandemi nedeniyle hayatını kaybeden çocukların oranı yüzde 0 ila 0,26 arasında.

ABD'de öğretmenlere aşı zorunluluğu önerildi

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)