ABD'de eli bıçaklı siyahiyi öldüren polislere tepkiler devam ediyor
AA

ABD polisinin siyahilere karşı tutumu tepkilerin odağına oturdu.

Pensilvanya eyaletine bağlı Philadelphia şehrinde, dün iki polisin elinde bıçak bulunan bir siyahiyi 10 kurşun sıkarak öldürmesine yönelik protestolar ikinci gününde de devam etti.

POLİSLE GÖSTERİCİLER ARASINDA GERGİNLİK

Philadelphia'nın batı bölgesinde dün yaşanan olayı protesto eden binlerce kişi, aynı bölgede akşam saatlerinde yeniden bir araya geldi.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede zaman zaman göstericilerle polis karşı karşıya gelirken çok sayıda göstericinin gözaltına alındığı bildirildi.

Philadelphia'da polisin bir siyahiyi öldürmesine yönelik protestolar sürüyor ViDEO

MAĞAZALAR YAĞMALANDI

Bölgedeki çok sayıda mağazanın yağmalandığı ve çok sayıda göstericinin yanı sıra 30 kadar polisin de yaralandığı kaydedildi.

ULUSAL MUHAFIZLAR GÖREVE ÇAĞRILDI

Pensilvanya Valisi Tom Wolf, yaptığı yazılı açıklamayla, olayları kontrol altına alabilmek için Ulusal Muhafızları göreve çağırdığını ve muhafızların 24 saat içinde bölgeye ulaşacağını belirtti.

ABD'de eli bıçaklı siyahiyi öldüren polislere tepkiler devam ediyor FOTO GALERi

ABD'de eli bıçaklı siyahiyi öldüren polislere tepkiler devam ediyor

10 EL ATEŞLE ÖLDÜRÜLDÜ

Dün bir ihbar üzerine olay yerine giden polisler, elinde bıçak olduğu ve polislerin üzerine yürüdüğü belirtilen 27 yaşında Walter Wallace adlı siyahi genci 10 el ateş ederek öldürmüştü.

"OĞLUM AKLİ SAĞLIK SORUNLARI YAŞIYORDU"

Wallace’ın babası Walter Wallace Sr, olaydan sonra yerel gazeteye yaptığı açıklamada, oğlunun akli sağlık sorunları yaşadığını ve bu nedenle ilaç kullandığını belirtmişti.

ABD'de eli bıçaklı siyahiyi öldüren polislere tepkiler devam ediyor

ŞOK TABANCASI SORUSU

Baba Wallace, vücuduna 10 kurşun isabet eden oğlunun ikiz çocuk babası olduğunu belirterek, "Niye şok tabancası kullanmadılar?" diye sormuştu.

Philadelphia Emniyet Müdürü Danielle Outlaw olayla ilgili soruşturma başlattıklarını açıklamıştı.

ABD'de eli bıçaklı siyahiyi öldüren polislere tepkiler devam ediyor

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)