Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kocaeli adaylarını tanıttı
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehit Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda AK Parti Kocaeli Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.

"KOCAELİ'NE 27 KATRİLYON LİRA YATIRIM YAPTIK"

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Kocaeli, bu seçimlerde de tercihini hizmet siyasetinden yana kullanacaktır. Cumhuriyet yeniden bir kurulmuş değildir aslında. Cumhuriyet Selçuklu'nun Osmanlı'nın bir devamı mesafesindedir. Bunu farklı olarak telakki etmeye çalışanlar öyle anlatmaya çalışanlar var ama bu yanlışa biz asla düşmedik, düşmeyeceğiz. Rabbim inşallah bizlere, gerek Selçuklu'da gerek Osmanlı'da gerek Cumhuriyet'in kuruluşunda öncü olan liderlerle beraber yeni bir tarih yazmayı nasip etsin.

KOCAELİ'DE İLK DEFA OY KULLANACAK KİŞİ SAYISI 23 BİN

Seçmen kütüklerini incelediğimizde AK Parti üyelerinden 504 bininin burada kayıtlarını olmadığını tespit ettik. Bir önceki seçime göre ilçe değiştiren 1.5 milyon kişi içinde de 222 bin AK Parti üyesi var.

Hükümetlerimiz döneminde Kocaeli'ye yaptığımız yatırım 27 katrilyon lira. Bu seçimde 1 milyon gencimiz ilk defa oy kullanacak. Bu rakamlar Kocaeli'de, ilk defa oy kullanacak kişi sayısı 23 bine yakın. Bir önceki seçime göre şehre yeni gelen seçmen sayısı yaklaşık 38 bin. Bir önceki seçimde oy kullanıp da listelerde olmayan kişi sayısı yaklaşık 20 bin. İstanbul-İzmir Otoyolu'nun en önemli ayağı Kocaeli'den geliyor. Osmangazi Köprüsü'nü ülkemize kazandırdık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kocaeli adaylarını tanıttı

Üyemiz olup da seçmen kaydı bulunmayanların sayısı 10 bin civarındadır. Bunların hepsi gerçekten çok ciddi rakamlardır. Şayet bu değişimleri doğru şekilde takip edip milletimizin gönlüne girebilirsek seçim sonuçlarında belirleyici bir etkiye yol açabiliriz. Sadece Kocaelili çiftçilerimize 348 milyon lira tutarın tarımsal destek verdik.

Geçenlerde ana muhalefetin başındaki bir zat sözcüleri diyor ki 'AK Parti döneminde enflasyon zirve yaptı.' Bu adam üstelik de maliyeci. Nedense bunların maliyecileri bir garip. CHP'nin geçmişi olan CHP DSP falan onların koalisyon hükümetlerinde bulunduğu dönemler de dahil olmak üzere 14 yıllık ortalama 70,3 enflasyon. Bunların bir tanesi var ki tavan yapan yıl o da 1994 120,3 DYP/SHP. O CHP değil SHP diyorlar. Biz kargayı sesinden tanırız. 16 yıl bizim iktidarımız iktidarımızda enflasyon ortalaması 9,5. 70 nire 9,5 nire?

BU BİR MÜJDEDİR

Güya Arap Baharı'nı ülkemize de taşıyıp bizi kara kışa gömmek isteyenler şimdi, kendileri aynı sancıyla kıvranıyorlar.

En son dün açıklanan cari işlemler açığı, son 20 ayın en düşük seviyesine geriledi. Bu bir müjdedir. Toplam maliyeti 10.5 katrilyon lira olan Gebze, Sabiha Gökçen, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile İstanbul Yeni Havalimanı, Halkalı arasındaki yüksek hızlı tren projemizin, proje çalışmaları bitti, yakında inşasına başlıyoruz.

Biz ülkemizi ve milletimizi bir üst lige çıkarmakta kararlıyız. İngilizlerin çok önemli bir kuruluşu açıklamayı yaptı. '2030 yılında Amerika üçüncü sıraya, Türkiye ise beşinci sıraya yükselecek.' dedi. Eğer Türkiye eski Türkiye olsaydı bugün Suriye'de o terör koridoru da kurulmuştu, Irak paramparça da edilmişti. Bunu biz söylemiyoruz görüştüğümüz siyasetçiler, iş adamları herkes bize fısıltıyla veya yüksek sesle bunu ifade ediyorlar.''

AK Parti'nin Kocaeli adayları açıklandı VİDEO

İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARINI TANITTI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı - Tahir Büyükakın

Başiskele - Mehmet Yasin Özlü

Çayırova - Bünyamin Çiftçi

Darıca - Muzaffer Bıyık

Derince - Zeki Aygün

Dilovası - Hamza Şayir

Gebze - Zinnur Büyükgöz

Gölcük - Ali Yıldırım Sezer

İzmit - Azize Sibel Gönül

Kandıra - Adnan Turan

Karamürsel - İsmail Yıldırım

Kartepe - M. Mustafa Kocaman

Körfez - Şener Söğüt


Günün önemli gelişmeleri VİDEO