Fatih Dönmez kimdir

2015’te, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarlığı’na atanan Fatih Dönmez, Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na atandı. Peki Fatih Dönmez kimdir? Hangi okuldan mezun? Çalışma hayatında hangi basamakları çıktı?

Şimdi bir göz atalım...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez kimdir? Biyografisi

Çocukluğu ve eğitim hayatı

Fatih, 1965’te Bilecik’te dünyaya geldi.

İlkokula İstanbul’da başladı. Ortaokul ve liseyi de yine İstanbul’da tamamlayan Dönmez, üniversite tercihini Yıldız Teknik Üniversitesi, Elektrik-Elektronik Fakültesi, Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden yana kullandı.

1987’de mezun oldu.

Eğitimine uzun bir aradan sonra 2005’te e-MBA sertifika programını bitirerek bir basamak daha ekledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez kimdir? Biyografisi

Kariyeri

Dönmez, iş hayatına özel sektörle adım attı. 1994’te İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde çalışmaya başladı. İGDAŞ’ta Etüt ve Proje Müdürlüğü, Genel Müdür Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürdü.

2002’den itibaren İstanbul Büyükşehir Belediyesi İştirakler Daire Başkanlığı’nda, İştirakler Genel Koordinatörü olarak bulundu. Yine İBB iştirakleri yönetim kurullarında başkan ve üye olarak görev aldı. Ayrıca Türkiye Elektrik Sanayi Birliği (TESAB) kurucuları arasında yer aldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez kimdir? Biyografisi

Enerji sektöründe yer aldı

Dönmez, 4 Ocak 2008’de EPDK Kurul Üyeliği’ne atandı. 2015’e dek süren görevinde pek çok yazı ve rapora imza attı. Özellikle enerji yoksulluğu, enerji sektöründe AR-GE, doğal gaz projeksiyonları, arz güvenliği, performans yönetimi, stratejik planlama, fizibilite hazırlama, şirketlerin AB ile uyumu gibi konular üzerinde çalıştı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez kimdir? Biyografisi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı

Enerji alanında çalışmalarıyla başarılı işlere imza atan Dönmez, 24 Aralık 2015’te, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarlığı’na atandı. Bu adım adım ilerlediği kariyerinde başarı grafiğine yeni bir ivmeydi.

Evli ve 3 çocuk babası Dönmez, 10 Temmuz 2018’de, Cumhurbaşkanlığı Hükümeti Sisteminde, Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na atandı.