Aziz Kocaoğlu'ndan İzmir adaylığı açıklaması
ensonhaber.com

qwe

CHP'nin en çok merak edilen ve halen açıklanmayan belediye başkan adaylıklarından İzmir'de, aday adayı ve mevcut Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu konuya ilişkin açıklama yaptı.

CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday adaylığını ortaya koyan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kararı, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşme sırasında aldığını söyledi.

"KENTİ TERK ETMEK GİBİ BİR NİYETİM YOK"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, düzenlediği basın toplantısında CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday adaylığı kararını anlattı. İzmir’e karşı borcu olduğunu vurgulayan Kocaoğlu, “15 sene İzmir’de başkanlık yaptım. Bu kentte yaşıyorum. Çocuklarımın hepsi bu kentte. Bu kente karşı borcumu yerine getirdim. Bu kadar problem yaşanmasaydı; biz aday olamayacağımızı açıklamıştık ama İzmirliye olan sorumluluğumdan dolayı tekrar aday adayı olma kararı vermek zorunda kaldım. Birinci neden budur. İkinci neden partime olan sorumluluğumdan dolayı, partimin en fazla oy aldığı en büyük ilinde büyükşehiri alabiliriz ama ilçelerde büyük sıkıntı yaşayacağımızın atmosferini gördüğüm için karar aldım. Şahsımla ilgili olan da; bu kentte yaşayacağım. Bu kentte herhangi bir olumsuzluk olursa bunun faturası bana çıkacaktır. 'Sen 5 yıl daha aday olsan böyle olmayacaktı.' 'Elini taşın altına koysan böyle olmayacaktı' diye bu kenti bugünü halimle yaşamayacağımı hissettim. Bunun ağırlığı altında ezileceğimi hissettim. 71 yaşından sonra bu kenti terk etmek niyetim olmadığına göre elimi taşın altına koymam gerektiğini düşündüm. Bütün mesele budur. Başka bir şey yoktur.” diye konuştu.

Aziz Kocaoğlu'ndan İzmir adaylığı açıklaması VİDEO

“3.5 AYDA ÖĞRENDİĞİMİ 71 SENEDE ÖĞRENEMEMİŞİM"

1 Ekim’den bu yana süreci sorumlulukla izlediğini ifade eden Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir müddet sahada veda ziyaretlerine başlamıştım. Sonra onu da durdurmanın uygun olduğunu düşündüm ve beyanat vermemeye başladım. Aday belli olduktan sonra bu süreci adayla beraber yürürüz diye düşünmüştüm. Benim hiçbir zaman kişilerle ilişkim olmadı. Kişilere yönelik iş yapmadım, kişilerle uğraşmadım. Böyle lüksüm, kişiliğim yok. Burada bir de şöyle söz var; ‘2014’te de Kocaoğlu aday yapılmayacaktı ama mağduriyet söz konusu olduğu için ve aday yapılmazsa mağdur olacağı için aday yapıldı.’ diye bir söylentiler kabartılarak devam ediyor. Bir de dün bir köşe yazarı bizim genel başkanlık adaylığını düşündüğümüz konusunda yazı yazmış. Ben ailem 1877’den beri yerel yöneticilik yapıyor. Bütün felsefelerin, bütün inançların, deneyimlerin özünde kendi bilmek, haddini bilmek vardır. Hiçbir zaman kişiliğim elvermediği için ne genel siyaset yani ne de boyundan büyük genel başkanlık gibi konuyu hiçbir zaman aklımdan geçirmedim. Böyle bir şey düşünmedim. 6 ay kala partim kendine göre pozisyon alsın diye aday olmayacağımı açıkladım. 71 yaşını sürüyorum. Aday olmadığımızı açıkladıktan sonra öğrendiğimi, 71 senede öğrenmediğimi fark ettim.”

"SİYASETE GİRMEK KOLAY, SİYASETTEN ÇIKMAK ZOR"

Bornova Belediye Başkanı olmak için aday adayı olacağı dönemi anlatan Kocaoğlu, “2003’te babam annemle geçen konuşmayı anlatayım; annem ‘çok çektik siyasetten Bornova’ya başkan olma’ diye tepki gösteriyor. Eşim Türkegül’ü de ‘sahip çık’ diye bastırıyor. Bir gün telefonla konuşurken yine ‘aday olma’ diyor. Babam telefonu aldı, ‘oğlum 500 bin nüfuslu Bornova’ya başkan olmak çok onurlu iştir. Sen devam et’ dedi ama ‘girmek senin elinde ama çıkmak senin elinde değil bunu bilerek gir’ dedi. Biz o zaman bir şeyler anlamıştık ama rahmetli babam ve annemin o günleri, babamın o sözleri kulağımda çınlıyor. Siyasete girmek kolay ama siyasetin yüklediği sorumluluktan sonra siyasetten çıkmak maalesef bugün iyi yaşıyoruz, kolay değil.” diye konuştu.