Yapı Kredi Kültür Sanat’ta Ocak Ayı etkinlikleri
ensonhaber.com

Türkiye’de on beş yıldır bağımsız bir topluluk olarak çağdaş dans alanında üretimini sürdüren Çıplak Ayaklar Kumpanyası, 'Sen balık değilsin ki' adlı gösterisiyle Loca’da izleyicilerle buluşuyor.

SEN BALIK DEĞİLSİN Kİ

Oktay Rifat’ın “Ahmet” şiirinin temelini oluşturduğu 'Sen balık değilsin ki', 2010’da Peniche Anaco (Fransa) ve İstanbul DansPlatform'un desteğiyle, Çıplak Ayaklar Stüdyosu’nda üretildi.

Bugüne kadar 40’a yakın şehirde sokaklarda, parklarda, evlerde, cafelerde, derneklerde ve sahnelerde 200’den fazla sahnelendi.

Yapı Kredi Kültür Sanat’ta Ocak Ayı etkinlikleriYapı Kredi Kültür Sanat’ta Ocak Ayı etkinlikleri

FARKLI DENEYİMLER SUNAN  İZLEYİŞ

Her türlü mekâna ve duruma uyarlanabilen gösteri, bu niteliğiyle, her izlenişte farklı bir deneyim yaşatıyor. 15 Ocak Salı günü saat: 20:00’de Loca’da yapılacak olan gösterinin biletleri satışa sunuldu.

Yapı Kredi Kültür Sanat’ta Ocak Ayı etkinlikleri

ALT ETİK - ÜST ETİK TARTIŞMASI

Bilim Akademisi'nin 16 Ocak Çarşamba günü saat 18:30’da Loca’da düzenlediği konferansta, Alt Etik / Üst Etik konuşulacak.

Toplantıda Prof. Dr. Hasan Yazıcı, toplumda göz ardı edilen üst etik sorunlarına gereken önem verildiğinde, alt etik sorunlarının nasıl daha kolay çözümlenebildiği üzerinde duracak.

Yapı Kredi Kültür Sanat’ta Ocak Ayı etkinlikleri

KAVRAMLARIN TANIMLAMALARI

Alt etik, herkesin doğrusunu bildiği ve yapmaktan kaçındığı, önemli bir bölümünün de yasal suç oluşturduğu davranışların yanlışlığını vurgular.

Çocuk istismarı veya onay alınmadan yapılan ilaç deneyleri, böyle davranışlar arasında sayılmaktadır.

Üst etik ise neyin doğru, neyin yanlış olduğu konusunda toplumsal düzlemde görüş birliğine varılamamış durumları ifade etmektedir.

Yapı Kredi Kültür Sanat’ta Ocak Ayı etkinlikleri

SANAT KONUŞMALARI

Geleneksel Sanatlar Konuşmaları’nda bu ay “Geleneksel Sanatlarda Yenilik” konusu ele alınacak. Yazar Beşir Ayvazoğlu’nun moderatörlüğünü üstleneceği programda, hem klasik hem modern tarzdaki çalışmalarıyla tanınan hat sanatçısı Doç. Dr. Savaş Çevik ve Bağımsız Sanat Vakfı Başkanı Hülya Yazıcı konuşmacı olarak yer alacak. 17 Ocak Perşembe günü Loca’da düzenlenecek olan etkinlik saat 18:30’da.