ABD Başkanı Donald Trump'tan Suriye açıklaması
ensonhaber.com

qweqwe

Donald Trump Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada sınır için acil durum planını devreye soktu. ABD'de yaşanan Meksika duvar krizine ilişkin, ''Ulusal acil durum ilan edeceğim.'' dedi.

DUVAR İÇİN BÜTÇE

Trump'ın "ulusal acil durum" adımı, Amerikan medyasında tartışmalara neden olurken, bazı uzmanlar Trump'ın tartışmalı bir konuda acil durum ilan etmesinin anayasal olarak sorunlu olduğunu iddia ediyordu.

Kongreden Meksika sınırına duvar örülmesi için istediği bütçeyi alamayan Trump'ın "sınır güvenliği konusunda ulusal acil durum" ilan ederek söz konusu duvarın finansmanını temin etmesi bekleniyordu.

ABD Başkanı Trump'ın, ABD-Meksika sınırına 5.7 milyar dolar bütçe gerektiren bir duvar örülmesini istemesi, Kongredeki Demokratların da buna izin vermemesi üzerine ABD federal hükümeti 22 Aralık 2018-25 Ocak 2019 tarihleri arasında 35 günlüğüne kapanmıştı.

ÇEKİLME AÇIKLAMASI GELEBİLİR

ABD Başkanı Donald Trump, 24 saat içerisinde Suriye'yle ilgili bir açıklama yapacağını açıkladı. Trump'ın bu açıklamasında DEAŞ'ın tamamen temizlendiği ve çekilmenin resmen başlatılacağını duyuracağı belirtiliyor.