Zeytinburnu'nda döviz bürosuna ait 60 bin euro gasbedildi
DHA

İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme Mahallesi 10. Yıl Caddesi üzerinde, bugün saat 10.30 sıralarında gasp olayı meydana geldi.

Bölgedeki bir döviz bürosunda çalışan motosikletli kurye, Kapalıçarşı'dan bozdurduğu yaklaşık 60 bin euro değerindeki Türk Lirası ile Yenikapı sahili üstünden çalıştığı döviz bürosuna gidiyordu.

Kurye, Kazlıçeşme Mahallesi 10. Yıl Caddesi'nde seyrederken arkasından hızla yaklaşan yabancı plakalı otomobil, motosiklete arkadan çarptı.

PARAYI ALIP KAÇTI

Çarpmanın etkisiyle kaldırımda bulunan yaklaşık 13 bariyeri kırdıktan sonra düşen motosikletin sürücüsünün ayağı kırıldı. Otomobilden inen kimliği belirsiz üç kişi, yaralı kuryeyi döverek üstünde bulunan parayı alarak olay yerinden uzaklaştı.

Zeytinburnu'nda motokuryeye çarptılar, paraları alıp kaçtılar: 60 bin euroluk gasp kamerada  -1

KURYE HASTANEYE KALDIRILDI

İhbar verilmesi üzerine olay yerine ambulans ve polis sevk edildi. Yaralı kurye ambulans ile hastaneye kaldırılırken, polis olay ile ilgili soruşturma başlattı.

Zeytinburnu'nda motokuryeye çarptılar, paraları alıp kaçtılar: 60 bin euroluk gasp kamerada  -2

Zeytinburnu'nda döviz bürosuna ait 60 bin euro gasbedildi VİDEO

GASP ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Zeytinburnu'nda gerçekleşen olay, bir benzin istasyonunun güvenlik kamerası tarafından anbean kaydedildi. Görüntülerde, bir otomobilin hızla motosikletliye çarparak savurduğu görülüyor.

Çarpmanın motosikletin kaldırım üstündeki bariyerleri parçaladığı ve otomobilden inen kimliği belirsiz üç şüphelinin kuryeyi gasbederek kaçarken, bir benzinlik çalışanının gaspçıların aracını tekmelediği görülüyor.

Zeytinburnu'nda motokuryeye çarptılar, paraları alıp kaçtılar: 60 bin euroluk gasp kamerada  -3

"KURYENİN ÜSTÜNDEKİ PARALARI ALIP KAÇIYORLAR"

Gasba uğrayan kuryenin döviz bürosu işletmecisi Hayati Yılmaz, "Sabah erken saatlerde ben kuryemi Kapalıçarşı'ya euro gönderdim. Gönderdiğim euroyu Türk Lirası'nı alıp Yenikapı Sahil Yolu'ndan Zeytinburnu'ndaki döviz bürosuna getirecekti. Yedikule'de benzin istasyonu önünde, yabancı plakalı otomobil motorsiklete çarpıyor. Motor istasyonu önündeki belediyeye ait bariyerlere çarpıyor. Bariyerlerden 10 -15 tanesini kırarak motorsikletle kurye düşüyor. Otomobilden üç kişi iniyor. Kuryenin üstündeki paraları alıp kaçıyorlar. İstasyon çalışanları çarpan otomobili tekmeliyorlar. Otomobildekilerin kuryeyi gasbettiğini sonradan fark etmişler. Elemanımın ayağı kırılıyor. Yapanların en kısa zamanda bulunmasını istiyoruz. Bundan yaklaşık bir ay öncede Zeytinburnu'ndaki bir döviz bürosunun çalışanıda aynı bu şekilde Yenikapı Sahilinde gasbedilmiş. O arkadaş da biz de mağduruz. 60 bin euro civarında paramız gasbedildi." dedi.

Zeytinburnu'nda motokuryeye çarptılar, paraları alıp kaçtılar: 60 bin euroluk gasp kamerada  -4

Zeytinburnu'nda motokuryeye çarptılar, paraları alıp kaçtılar: 60 bin euroluk gasp kamerada  -5

Zeytinburnu'nda motokuryeye çarptılar, paraları alıp kaçtılar: 60 bin euroluk gasp kamerada  -6

Zeytinburnu'nda motokuryeye çarptılar, paraları alıp kaçtılar: 60 bin euroluk gasp kamerada  -7

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)