Yunanistan'a kaçmaya çalışan PKK'lı terörist, Marmaris'te yakalandı
DHA

Terör örgütü PKK üyesi H.G.K.'nin Yunanistan'ın Rodos Adası'na kaçacağı bilgisine ulaşan Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Grup Amirliği ekipleri, harekete geçti.

EŞGALİ BELİRLENDİ, TAKİBE ALINDI

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü de soruşturmaya dahil olup, eşkali belirlenen H.G.K. (25) ile ilgili çalışma başlattı. H.G.K.'nin sahte kimlikle önceki gün Marmaris'e geldiği tespit edildi, sivil polisler tarafından takibe alındı.

Yunanistan'a kaçmaya çalışan PKK'lı terörist, Marmaris'te yakalandı VİDEO

Yunan adalarına kaçmaya çalışan PKK'lı yakalandı -1

TEKNE KAPTANIYLA PAZARLIK YAPTI

H.G.K.’nin yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmek için İçmeler Mahallesi'nde tekne kaptanı O.B.(48 ile pazarlık yaptığı belirlendi. 3'erli gruplar halinde 30 sivil polis, 24 saat süreyle takibe devam etti.

Yunan adalarına kaçmaya çalışan PKK'lı yakalandı -2

LİMANDA TEKNEYE BASKIN

Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla bugün şafak vakti ilçe merkezine 11 kilometre mesafedeki bir limanda demirli tekneye baskın düzenlendi. Denize açılma hazırlığında olan H.G.K. ve tekne kaptanı O.B. gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şub Müdürlüğü'ne götürülen 2 şüpheli, işlemlerinin ardından Marmaris'e getirilip, adliyeye sevk edildi.

Yunan adalarına kaçmaya çalışan PKK'lı yakalandı -3

BOMBALI EYLEMLERE KATILMIŞ

Üzerinde kırmızı bir tişört ve kapri pantolon ile Marmaris'e geldiği belirlenen terör örgütü üyesi H.G.K.'nın Hatay, Konya, Gaziantep ve Diyarbakır’da bombalı, molotofkokteyli eylemlere katıldığı gerekçesiyle hakkında açılan davalarda toplam 40 yıl hapis istemiyle yargılandığı öğrenildi. H.G.K.'ın, Marmaris'te tekne kaptanı olarak çalışan O.B.'yi daha önce tanıdığı ve 50 bin euro karşılığında, kendisini Yunan adalarına götürmesi için anlaştıkları ileri sürüldü. H.G.K.'nın yüzü deşifre olduğu için yurt dışına kaçma planı yaptığı kaydedildi.

BİRİ TUTUKLANDI, DİĞERİNE ELEKTRONİK KELEPÇE TAKILDI

Mahkemeye çıkartılan H.G.K. tutuklanırken, tekne kaptanı O.B.'ye ise ayağına elektronik kelepçe bağlanarak ev hapsi cezası verildiği öğrenildi.

Yunan adalarına kaçmaya çalışan PKK'lı yakalandı -4

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)