Yağmur'un ölümünde otopsi raporu tamamlandı
DHA

İzmir'in Bornova ilçesi Kızılay Mahallesi'nde, 29 Temmuz 2017 tarihinde yaşanan olay şöyle gelişti:

9 yaşındaki Yağmur Kaldıran, babasından izin alıp, komşularının kızı olan arkadaşı G.A. ile oynamaya gitti. 2 arkadaş balkonda oynarken birbirlerine küstü. Bunun üzerine G.A., içeri gitti.

AİLE ŞİKAYETÇİ OLDU

Bu sırada balkonda tek başına kalan Yağmur Kaldıran'ın yanına, arkadaşının dedesi Tuncay Ç. geldi. Tuncay Ç., bebek alma vaadiyle küçük kızı, torununun odasına götürdü. Arkadaşının odası ile salonda Tuncay Ç.'nin cinsel istismarına maruz kaldığı iddia edilen küçük kız, eve dönünce yaşadıklarını annesine anlattı. Aile de şikayetçi oldu.

Yağmur'un ölümünde otopsi raporu tamamlandı

DURUŞMADAN 2 GÜN ÖNCE ÖLDÜ

Gözaltına alınan Tuncay Ç., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Yürütülen soruşturma sonunda Tuncay Ç. hakkında, İzmir 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'çocuğa cinsel istismarda bulunmak' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Duruşma için 23 Kasım 2017 tarihine gün verildi.

Ancak Yağmur Kaldıran, ailesinin iddiasına göre tacizcisiyle karşılaşacağı için yaşadığı stres ve korkuya dayanamayarak, duruşmadan 2 gün önce yani 21 Kasım 2017 günü kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Ölüm olayının ardından Tuncay Ç. hakkında, 'kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis istemiyle ikinci bir dava açıldı.

Yağmur'un ölümünde otopsi raporu tamamlandı

İKİ DAVA BİRLEŞTİRİLDİ

'Çocuğa cinsel istismarda bulunmak' suçundan görülen davanın ikinci duruşmasında tutuklanan Tuncay Ç., üçüncü duruşmada, Adli Tıp Kurumu'nca hazırlanan ön raporda, küçük kızın ölüm nedeninin kalp krizi olarak bildirilmesi üzerine tahliye edildi. Mahkeme heyeti, açılan 2 dava dosyasını birleştirdi.

BAŞKA BİR CİNSEL İSTİRMAR DAVASINDAN TUTUKLU

Bu süreçte Tuncay Ç., Muğla'da başka bir mağdura yönelik işlediği iddia edilen cinsel istismar suçundan tutuklandı.

OTOPSİ RAPORU, DAVA DOSYASINA ULAŞTI

Yağmur Kaldıran'a yönelik cinsel istismar ve kasten öldürme suçlarından yapılan yargılama İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ederken ,Adli Tıp Kurumu İhtisas Kurulu'ndan beklenen otopsi raporu, 28 Şubat günü dava dosyasına ulaştı.

Yağmur'un ölümünde otopsi raporu tamamlandı

İSTİSMAR İLE ÖLÜM ARASINDA BAĞ KURULAMADI

Raporda; Yağmur Kaldıran'ın ölümünün kalp hastalığı sonucu meydana gelmiş olduğu, uğradığı cinsel istismar olayı ile ölümü arasında illiyet bağı kurulamadığı belirtildi.

'İSTİSMARCISIYLA KARŞI KARŞIYA GELECEK OLMASI SEBEBİYET VERDİ'

Kaldıran Ailesi'nin avukatı Ayşe Esra Ünlü Polat ise; Yağmur'a, Behçet Uz Hastanesi Çocuk Psikiyatrisi Bölümü tarafından 'post travmatik stres bozukluğu' teşhisi konulduğunu ve ilaç tedavisine başlandığını bildirerek, rapora itiraz etti.

Raporun kabulünün mümkün olmadığını savunan avukat Polat, itiraz dilekçesinde şunları ifade etti:

"Hipertrofik kardiyomiyopati (HKMP) (kalp krizi) çok yaygın bir rahatsızlık olup, her yaştan insanı, erkekleri ve kadınları eşit şekilde etkiler. Genç sporcular dahil, genç insanlarda ani kalp durmasının yaygın bir nedenidir. Küçük Yağmur'un olay tarihinde henüz 9 yaşında olması ve ölümünden birkaç ay öncesinde travmatik bir olay yaşayarak cinsel istismara maruz kalması, adli rapora göre zaten mevcut olan rahatsızlığını tetiklemiş. Müvekkil, davanın ilk duruşmasından birkaç gün önce, yoğun bir stres altına girmiş, yaşadığı olayın etkisinden kurtulamamışken duruşmaya çıkıp olayı anlatacak olmasından olumsuz etkilenmiştir. Müvekkilimin duruşma öncesi yaşadığı stres ve travma ile birlikte istismarcısı ile karşı karşıya gelecek olması nedeniyle mevcut olan rahatsızlığı nüksederek kalp krizi geçirmesine sebebiyet vermiştir. Fakat söz konusu raporda bu ihtimalden ve müvekkilimin kalp rahatsızlığının ne zaman ve hangi durumlarda ortaya çıkabileceği hususlarından hiç bahsedilmemiştir."

Yağmur'un ölümünde otopsi raporu tamamlandı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)