Van'da balık stokları azalan 14 göle yavru takviyesi yapıldı
DHA

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi' kapsamında, Van genelinde yeni bir proje yürütüldü.

Proje kapsamında 14 göl, gölet ve baraja 1 milyon 200 bin yavru sazan bırakıldı.

Proje gereği, Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü bünyesinde yer alan Keban Su Ürünleri İşletmesi'nde üretilen balıklar Van'a getirildi.

ÖZEL BİR KAMYONLA YAVRULAR SUYA İNDİRİLDİ

Ekipler tarafından tanklardaki yavru balıklar özel bir kamyonla Erciş, Özalp, Saray, Çaldıran, Muradiye, Gürpınar ve İpekyolu, ilçelerinde bulunan 14 göl, gölet ve barajlara bırakıldı.

Van'da 14 göl ve barajda balıklandırma çalışması -1

BALIKLANDIRMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

Balıklandırma çalışmaları ile ilgili bilgi veren Tarım ve Orman Müdürlüğü İl Müdür Yardımcısı Abdulkerim Yücel, Van'da balık olmayan, stok miktarı azalan ve balıklandırmaya uygun olan tüm su kaynaklarının balıklandırılacağını söyledi.

Van'da 14 göl ve barajda balıklandırma çalışması -2

2012 YILINDAN BERİ YAPILIYOR

Yücel, "Su kaynaklarındaki nesli tehlike ve baskı altında olan türlerin desteklenmesi, farklı nedenlerle zarar gören su ürünleri stoklarının takviyesi, bilimsel temele dayalı balıklandırma metodunun uygulanması amacıyla Bakanlığımız tarafından 2012 yılından beri balıklandırma çalışması yapıyoruz.

Van'da 14 göl ve barajda balıklandırma çalışması -3

TÜM SU KAYNAKLARI BALIKLANDIRILACAK

Önümüzdeki yıllarda da devam edecek olan balıklandırma çalışmaları, bölge halkına ekonomik getirisinin yanı sıra çeşitli balıkçıl kuşların da uğrak yeri olmasıyla tür çeşitliliği artacaktır. Van'da balık olmayan, stok miktarı azalan ve balıklandırmaya uygun olan tüm su kaynaklarımızı balıklandıracağız.

Van'da 14 göl ve barajda balıklandırma çalışması -4

İL EKONOMİSİNE KATKI SAĞLANACAK

Balıklandırma çalışmalarının amacı, göletlerin daha verimli kullanılması ve ekonomik getirisinin artırılması. Yapılan çalışmalar nedeniyle göletlerdeki balık stokları artacak ve ilin ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır." dedi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)