Ümitcan Uygun, Esra Hankulu'yu kasten öldürme suçundan tutuklandı
AA

Ankara’nın Mamak ilçesinde, Esra Hankulu adlı genç kız, evinde ölü bulunmuş ve geceyi, Aleyna Çakır cinayetiyle gündeme gelen Ümitcan Uygun’la beraber geçirdiği tespit edilmişti.

Olayın ardından gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan Uygun, adliyeye sevk edildi.

Uygun, savcılık ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'nde hakim karşısına çıktı.

ÜMİTCAN UYGUN TUTUKLANDI

Ümitcan Uygun, Esra Hankulu'yu "kasten öldürmek" suçundan tutuklandı.

Ümitcan Uygun gözaltına alındı ARŞİV VİDEO

Ümitcan Uygun, Esra Hankulu'yu kasten öldürme suçundan tutuklandı

2 KİŞİ ADLİ KONTROLLE SERBEST BIRAKILDI

Olay günü aynı evde bulunan şüpheliler Furkan G. ve Dilan G. içinse savcı, ‘suç delillerini karartma’ suçundan ‘konutu terk etmeme’ adli kontrol şartıyla serbest bırakılmaları yönünde karar verildi.

Öte yandan Uygun’un adliyeye girişinde yoğun güvenlik önlemi alındı ve basına görüntü verilmemesi için yoğun tedbirler uygulandı. Ankara Adliyesi’nin tüm kapıları polis tarafından basına kapatıldı.

Ümitcan Uygun, Esra Hankulu'yu kasten öldürme suçundan tutuklandı

UYUŞTURUCUYA ÖZENDİRME

Aleyna Çakır’ın ölümünün ardından bir süre gündem olan ve sonrasında ‘uyuşturucu madde kullandırmayı özendirme’ suçundan cezaevine giren Uygun, yaklaşık 3 hafta önce tahliye edilmişti.

Evde inceleme yapan ekipler tarafından hayatını kaybeden Hankulu’nun vücudunda herhangi bir kesici alet ya da silahla yaralama izine rastlanmadığı öğrenilirken, kesin ölüm nedeninin Adli Tıp Kurumu tarafından çıkacak otopsi raporuyla netleşeceği ifade edildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)