Trabzon'da köpeğin vajinasındaki el feneri ameliyatla çıkarıldı
DHA

Trabzon'un Ortahisar ilçesindeki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) kampüsünde hayvanseverler ve öğrenciler tarafından beslenen 'Çakır' adlı sokak köpeği, enfeksiyon belirtileri üzerine veterinere götürüldü.

Ultrason filmi çekilen köpeğin vajinasında yabancı bir cisim olduğu fark edildi.

12 SANTİMETRELİK EL FENERİ ÇIKARILDI

Ameliyatla çıkarılan cismin 12 santimetrelik el feneri olduğu belirlendi. Köpek, Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği’nce (TRAHAYKO) gönüllülerince korumaya alındı.

Olayın cinsel saldırı olduğunu iddia eden hayvanseverlerin suç duyurusu üzerine soruşturma başlatıldı.

Trabzon'da köpeğin vajinasındaki el feneri ameliyatla çıkarıldı

"1 YILDIR BU HAYVANIN ŞİKAYETLERİ VARMIŞ"

Veteriner Elif Duman Çabakçor, köpeğin akıntı ve topallama şikayetiyle kendisine getirildiğini, kan tahlili ve ultrasonla görüntüleme yaptıktan sonra elle muayene yapıldığını söyledi.

Çabakçor, "Elle muayene sırasında beklediğimin çok dışında sert bir cisimle karşılaştım. Çıkarmaya çalıştım fakat mümkün olmadı. Boyutunu bilemediğimiz için ameliyata aldım. 12 santimetre büyüklüğünde bir el feneriyle karşılaştık. Hayvanın genel durumu şu an iyi. Köpeği besleyenlerin söylediğine göre 1 yıldır bu hayvanın şikayetleri varmış." dedi.

Köpeğin vajinasındaki el feneri ameliyatla çıkarıldı -3

"HAYVANA YAPAN İNSANA DA YAPABİLİR"

Köpeği besleyen KTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nilgün Kuloğlu da "Veteriner, cismi eliyle çıkaramadığı için köpeği ameliyat etmeye karar verdi. Ameliyattan sonra köpeğin vajinasında fener olduğunu söyledi. Hepimiz çok şaşırdık, üzüldük. Olayın gerçek durumunu anlayınca ‘Dünyada sadece hayvanlar ve bitkiler yaşasa, biz insanlar tamamen yok olsak’ diye düşündüm. Çakır’ın maruz kaldığı muamele çok kötü. Bunu hayvana yapan birisi, insana da bütün canlılara da yapabilir. Olayın kampüste olup olmadığını bilmiyoruz ama sonuçta bunu bir insan yaptı, bu kişi içimizde. Resmi yollardan ne yapılabiliyorsa ne gerekiyorsa onu yapalım istedik ve şikayet ettik." diye konuştu.

Köpeğin vajinasındaki el feneri ameliyatla çıkarıldı -4

"ARTIK HAPİS CEZASI VERİLMELİ"

TRAHAYKO Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban, üniversite içinde çok sayıda köpeğin yaşadığını ve eğitim yuvası olan bir yerde bu tür bir şiddetin yaşanması karşısında üzüldüğünü söyledi.

Kurban, "Güvenli bir ortam olduğu için içimiz rahattı ancak şoke olduk. Orada kamera sayılarının ve gece güvenliğinin artırılmasını istiyoruz. Bunun gibi diğer köpeklerimiz de tehdit altında. Artık tecavüz ve bu tür vahşet olaylarına karşılık hapis cezası verilmeli." ifadelerini kullandı.

Trabzon'da köpeğin vajinasındaki el feneri ameliyatla çıkarıldı

Trabzon'da köpeğin vajinasındaki el feneri ameliyatla çıkarıldı

Trabzon'da köpeğin vajinasındaki el feneri ameliyatla çıkarıldı

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)