Trabzon’da kayıp kimliği yüzünden, 17 yıldır borçtan kurtulamadı

Trabzon’un Sürmene ilçesinde ikamet eden Osman Aksayan (37), 2005 yılında kimliğini kaybedince borçtan kurtulamaz oldu.

GSM şirketlerine adına borç çıkan ve kredi kartı düzenlenen Akyasan, borcun kendisine ait olmadığını belirterek mahkemeye başvurmasına rağmen bir sonuç alamadı.

DHA’nın haberine göre; Akyasan, adına çıkan borçlar yüzünden sürekli avukatlar tarafından arandığını, her şeyin bilgisi dışında yapıldığını, başına gelen olaylar yüzünden psikolojisinin bozulduğunu söyledi.

Olayın araştırılarak gerçek suçlunun cezasını çekmesini isteyen Aksayan, yetkililerden yardım istedi.

“Zaman aşımından dolayı borçların bize kaldığı bize tebliğ edildi”

Kendisini mağdur eden şahsın üzerine kayıtlı 200’den fazla telefon hattı bulunduğunu bunun araştırılması gerektiğini kaydeden Akyasan, şu ifadeleri kullandı:

“Lehimize gelişen bir olay yok. Mahkeme son aşamada. Zaman aşımından dolayı borçların bize kaldığı bize tebliğ edildi. Derdimizi anlatmak için tekrar mahkemeye başvurduk. Zaman aşımından dolayı bu borcun bizim adımıza kaldığı, karşı tarafla alakalı herhangi bir işlem yapılamayacağı söylendi. Bunun üzerine yaptığımız araştırma sonucu bize bunu yapan arkadaş 74 tane daha sadece kendi adına faturalı hat var bizim üzerimize bir sürü kart var başka mağdurlar da var. Bu neden araştırılmıyor?

Trabzon’da kayıp kimliği yüzünden, 17 yıldır borçtan kurtulamadı VİDEO

Trabzon’da kayıp kimliği yüzünden, 17 yıldır borçtan kurtulamadı

“Eski eşi de kendisinin aynı kişi tarafından 500 bin TL kadar dolandırdığını söyledi”

Benim bildiğim bu şahsın kullanmış olduğu en az 200 tane hat var. Bunları nerede kullandı? Ne amaçla kullandı? Borç benim üzerime ama yarın başka bir şeyden de korkuyorum başıma gelebilir neden kullanıldı onu da merak ediyorum. Hiçbir sonuç alamadık, mahkeme yoluyla hiçbir sonuç alamadık. Şahsın eski eşi ve çocuklarına ulaştım. Eski eşi de kendisinin aynı kişi tarafından 500 bin TL kadar dolandırdığını söyledi. Çocuğu aynı şekilde babasının o işlerle uğraştığını aileden koptuğunu kendilerini de mağdur ettiğini kötü insanlarla takıldığını bize söyledi. Ne kadar doğru detayını bilmiyoruz. Şahsın kendisine ulaşamadık. Bu borç bana ait olmadığı evraklarda açık açık belli, resmi evrakım var.

Trabzon’da kayıp kimliği yüzünden, 17 yıldır borçtan kurtulamadı

“Bu işlemlerin yapıldığı dönemde ben askerdeydim”

2005 yılında bir arkadaşımla İstanbul’a çalışmak için gitmiştim. Çalıştığımız yerde kaybolduğunu düşünüyorduk, askere gidecektik. Vatani görevimizi yapmak için İstanbul’dan Trabzon’a memlekete geldik kimliğimizi bulamadık. Çalıştığımız yerde bizimle çalışan bir arkadaşımız almış. Bizde buraya geldiğimizde kimliğimiz kayboldu ne yapabiliriz diye sorduk. Yenisini çıkar bir şey olmaz dediler cezası vardı onu ödedik. Daha sonra da askere gittim. Zaten bu işlemlerin yapıldığı dönemde ben askerdeydim. İstanbul’da adıma işlem yapıldığı dönemde askerde olduğuma dair resmi evrakım var. Kimliğimin üzerinde işlem yapan şahsın fotoğrafı imzası var. Savcı değil normal bir vatandaş dahi bu evrakları gördüğünde sahte olduğunu anlayabilir. Aynı zamanda bankada da işlem yapılmış. Bankaya müracaat ettiğimizde kesinlikle böyle bir şeyin olamayacağını iddia etti. Ben bir sürü imza aldılar günlerce karakola giderek yazı yazdım imza attım sonucu bekledik sonuç zaman aşımına uğramış. Birçok operatörlere borç var icraya giden var.

“Bana ait olmayana borca neden ödeme yapayım”

Derdimizi anlattığımızda sen parayı ver, ne yaparsan yap diyorlar. Kullanılmış bir kartta 750 TL vardı faiziyle birlikte 15 bin 900 TL ‘ye ulaşmış. Bir lira dahi olsa ben bunu ödemek istemiyorum. Şu ana kadar hiç ödeme yapmadım. Bana ait olmayana borca neden ödeme yapayım? Borcu ödeseydim kabullenmiş olurdum neden ödeyeyim ki? Bu olaydan sonra itibar kaybımda oldu. 17 yıldır bu iş sürüyor. Kimse bugüne kadar bize yardımcı olma konusunda yanımıza gelmedi. Devlet büyüklerimden bize yardımcı olmasını istiyoruz. Suçlu kimse araştırılsın cezasını çeksin. Benim cezam varsa, suçluysam en ağır cezayı çekeyim.”