Taksim'de takip ettiği kadını taciz eden şahıs tahliye edildi
DHA

Taksim İstiklal Caddesi'nde Ö.K. isimli kadını takip ettiği kameralara yansıyan S.T. polis tarafından 20 Eylül'de gözaltına alındı.

S.T. karakoldaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Ancak ertesi gün hakkında çıkan haberlere yönelik suç duyurusunda bulunmaya geldiği İstanbul Adalet Sarayı'nda, genç kadının bacağına dokunduğunu söyleyerek şikayetçi olması üzerine polisler tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi.

Bugün İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, "basit cinsel saldırı" ve "cinsel taciz" suçlarından 13 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık S.T. cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

"UĞRAŞMAK İSTEMİYORUM"

Müşteki Ö.K. da İzmir'den duruşmaya katıldı. İfadesi alınan şikayetçi Ö.K., "Ben uğraşmak istemiyorum. Şikayetimden vazgeçiyorum." dedi.

Bunun üzerine mahkeme, kadının şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle davanın düşürülmesine karar verdi. Mahkeme, ayrıca sanık S.T.'nin de tahliyesine hükmetti.

Kadını takip eden kişi güven timlerince yakalandı VİDEO

"BİR TEMASIM OLMADI"

Hakkında dava açılan S.T. ilk duruşmadaki savunmasında, "Olay günü Beyoğlu'na gidiyordum. Müştekiyi gördüm gözleri kötüydü ve düşecek gibi oldu. Kulağında kulaklığı vardı duymaz diye yanına oturdum. Müştekiyi karşı herhangi bir temasım olmadı. Suçsuzum, tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." demişti.

Taksim taciz

Taksim taciz

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)