Sultangazi'de tekstil deposunu soydular
DHA

Sultangazi'de 3 kişi bir tekstil deposuna girerek hırsızlık yaptı.

Önceki gün Cebeci Mahallesi'nde 06:05 sularında meydana gelen olayda hafif ticari araçla tekstil deposuna yanaşan yüzü maskeli şahıslar, levye yardımıyla deponun kepenklerini açtı.

Bir kişi, sopayla deponun güvenlik kamerasının yönünü değiştirirken, depoya giren hırsızlar paketlenmiş halde bulunan kumaş pantolonları geldikleri araca yükledi.

2 DAKİKADA 130 BİN LİRALIK SOYGUN

Deponun çalan alarmına ve alarmı duyarak balkona çıkan vatandaşlara aldırmadan hırsızlığa devam eden 3 kişi, yaklaşık 2 dakika içinde 130 bin liralık kumaş pantolonu çalarak olay yerinden uzaklaştı.

ALARM SESİNE ALDIRMADILAR

Alarmın sesine uyanan vatandaşlar bir yandan polise haber verirken bir yandan da yaşanan hırsızlığı cep telefonu yardımıyla an ve an görüntüledi. Hırsızlık deponun güvenlik kamerasına da yansıdı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis sevk edildi. Polis olay yerinde delil araştırması yaparken depo sahibi Erol Seven, hırsızlardan şikâyetçi oldu.

Sultangazi'de tekstil deposu hırsızları kamerada -2

PLAKA SAHTE ÇIKTI

Güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen polis, olayda kullanılan aracın plakasının sahte olduğunu belirledi.

EMEKLERİNİ ÇALDILAR

Komşularının haber vermesiyle yaşanan olaydan haberdar olduğunu belirten firma sahibi Erol Seven, "Sabah 06.40 civarında komşumuzun beni araması üzerine olaydan haberdar olduk. Komşumuz bize, depomuzda hırsız olduğu söylendi. Koştuk, geldik. Yazık günah insanların emeklerini, alın terini çalıyorlar. Hiçbir şey olmamış gibi, alarm çalmamış gibi devam etmişler. Buldukları bir tahta parçasıyla dış kameraların yönünü değiştirmişler, yukarı almışlar. Ama iç kamerayı unutmuşlar. İç kameradan her şey belli. Demek ki, bu işi bu insanlar profesyonel yapıyor. Gelen mala gelsin ama keşke de olmasaydı. Yaklaşık 120- 130 bin civarı ürünü çaldılar. Emniyet güçlerimiz olayla ilgili çalışmalarını başlattı. Elinden geleni yapıyorlar. Ben bulunacaklarından eminim." dedi.

OLAY GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI

Yaşanan hırsızlık anı iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, depo olarak kullanılan dükkânın bulunduğu sokağa gelen hafif ticari araçtan kapüşonlu ve yüzü maskeli iki kişinin indiği görülüyor.

Şüphelilerden biri araçta bulunan levyeyi alarak, dükkânın otomatik kepengini kırmaya çalışıyor. Sokaktan geçen bir kadını fark eden şüpheliler, koşar adımlarla geldikleri araca binerek kadının gitmesini bekliyor. Kadının sokaktan ayrılmasından sonra araçtan inen iki kişi, levye ile kepengi kırmaya devam ediyor.

Deponun dış kamerasını fark eden şüpheli sopayla kameranın açısını değiştirirken kısa sürede deponun kepengini kıran iki kişi içeri giriyor. Aracı kullanan kişi ise, direksiyon başında beklemeye devam ediyor. Şüphelilerin içeri girmesiyle birlikte deponun alarmı devre giriyor. Alarmın çalışmasıyla birlikte hırsızlar, yaklaşık 2 dakika içerisinde içeride paketlenmiş olan ürünleri araca yükleyerek olay yerinden kaçıyor.

Sultangazi'de tekstil deposu hırsızları kamerada -3

Sultangazi'de tekstil deposu hırsızları kamerada -4

Sultangazi'de tekstil deposu hırsızları kamerada -6

Sultangazi'de tekstil deposu hırsızları kamerada -7

Sultangazi'de tekstil deposu hırsızları kamerada -8

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)