Sosyal medyada ahlaksız paylaşımlar yapan kadın hakkında suç duyurusu
DHA

Sosyal medyada Elif Sarı isimli kadının, bebeği olduğu iddia edilen çocukla birlikte fotoğraf çektirip, kendisinin müstehcen fotoğraflarını paylaşması tepkilere neden oldu.

Sosyal medya kullanıcıları Elif Sarı’nın tutuklanması için İçişleri Bakanlığı’nı etiketleyerek çağrı yaptı.

EMNİYET VE BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Hesabın adres bölümünde Bartın-Karabük yazması Bartın ve Karabük Emniyet Müdürlüğü’nü harekete geçirdi ve soruşturma başlatıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da istismar edilen küçük kız çocuğu için duyarsız kalmayarak suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, sosyal medyada uygunsuz görüntülerini yayınlayan ve çocuğunu buna alet eden şahıs hakkında açıklamanın kamuoyu ile paylaşılması gereği duyulduğu belirtildi.

Sosyal medyada ahlaksız paylaşımlar yapan kadın hakkında suç duyurusu

ÇOCUK SAĞLIKSIZ ORTAMDAN KURTARILACAK

Söz konusu görüntülerin tespit edilmesi sonrası bakanlık tarafından gerekli takibin başlatıldığı belirtilerek, “Emniyet Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Bilişim Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) ilgili görüntülerdeki kişinin tespiti ve gereğinin yapılmasına ilişkin resmi yazı gönderildi. Görüntülerde yer alan mağdur çocuğumuz için uygun sosyal hizmet modelinin belirlenmesine yönelik çalışmalar Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından sürdürülmekte olup, çocuğumuzun bu sağlıksız ortamda kalmaması için gerekli işlemler yapılacaktır.” denildi.

Sosyal medyada ahlaksız paylaşımlar yapan kadın hakkında suç duyurusu

İHMAL VE İSTİSMARA AÇIK…

Çocuğunu ihmal ve istismara sürükleyen şahıs hakkında kimlik tespitinin yapılması sonrasında Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından suç duyurusunda bulunulacağı belirtilerek, “Çocuklarımızı ihmal ve istismara açık hale getirecek, toplumsal değerlerimizin yozlaştırılmasına yol açacak her durumun karşısında ve çocuklarımızın yanında olmaya, onların üstün yararını gözeterek çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.” ifadesine yer verildi.

Sosyal medyada ahlaksız paylaşımlar yapan kadın hakkında suç duyurusu

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: ERKEK KULLANICIYI YAKALADIK

Elif Sarı olayı ile ilgili son noktayı İçişleri Bakanlığı koydu.

Bakanlık, hesabın erkek bir kullanıcı tarafından algı yaratmak amacıyla yönetildiğini, şüpheli şahsın da yakalandığını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sosyal medya platformu Twitter’da, #elifsaritutuklansin isimli etiket ile ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca yürütülen çalışmalar neticesinde; söz konusu fotoğrafları paylaşan @elif.antplii isimli/rumuzlu İnstagram hesabını kullanan Y.E. isimli erkek şahıs Gaziantep ilinde yakalanarak hakkında adli işlemler başlatılmıştır.

Bahsi geçen hesaptaki şahısların yabancı uyruklu ve yurtdışında yaşayan şahıslar oldukları dolayısıyla konunun ülkemizle bir bağlantısının bulunmadığı anlaşılmıştır.”

Sosyal medyada ahlaksız paylaşımlar yapan kadın hakkında suç duyurusu

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)