Siverek’te tepki çeken görüntü: Köpeği sürükleyerek çıkarttı
İHA

Şanlıurfa’nın Siverek Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünde çalıştığı belirtilen bir görevli, Ericek Mahallesi'ndeki evin içerisine giren köpeği çıkartmak için boynuna tasma geçirdi.

İpin ucundan tutan görevli, köpeği sürükleyerek dışarı çıkarttı.

GÖRÜNTÜLER TEPKİ ÇEKTİ

Sosyal medyada paylaşılan görüntülere tepki yağdı.

Yerinden kalkamayan köpeği sürükleyerek işkence eden şahısların cezalandırılmasını isteyen hayvanseverler, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.

Siverek’te tepki çeken görüntü: Köpeği sürükleyerek çıkarttı ViDEO

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA GELDİ

Siverek Belediyesi’nden yapılan açıklamada, "14 Ağustos 2021 tarihinde mahalle muhtarının ilgili müdürlüğümüze hasta bir can dostun olduğu ihbarı üzerine personelimiz olay yerine intikal etmiştir. Yapılan ilk incelemede lavabodaki dostumuzun ağız ve göz bölgelerinde kan oluğu saptanmıştır. Bunun üzerine görevli personel can dostumuzun kuduz olma şüphesi olduğunu ve durumun İlçe Tarım Müdürlüğüne bildirilmesi yönünde görüş beyan etmiştir.” denildi.

Siverek’te tepki çeken görüntü: Köpeği sürükleyerek çıkarttı

SÜRÜKLENEN KÖPEK TELEF OLDU

Açıklamanın devamında, "Mahalle muhtarının ‘köpeği çıkarın’ ısrarı üzerine can dostumuz olduğu yerden çıkarılarak yapılan ilk incelemede, yılan tarafından ısırıldığı tespit edilmiş ve yapılan tüm müdahaleye rağmen can dostumuz kurtarılamamıştır. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüze zaman zaman gelen yaralı veya saldırgan hayvan ihbarını değerlendiren ekiplerimiz, aldıkları yardıma ihtiyacı olan hayvanları Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kedi ve Köpek Rehabilitasyon Merkezi’ne göndermektedir. Burada rehabilite edilen hayvanlar yeniden doğal ortamına salınmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

Siverek’te tepki çeken görüntü: Köpeği sürükleyerek çıkarttı

İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Belediye, açıklamanın sonunda da köpeği sürükleyerek çıkaran personel hakkında idari soruşturma başlatıldığını da belirtti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)