Sarıyer'deki minibüs kazasında, kadının kulağı koptu
İHA

Geçtiğimiz hafta salı günü 10.00 sıralarında İstanbul Sarıyer Ferahevler Mahallesi’ndeki evinden çıkan 40 yaşındaki Sevcan Özmeral, işe gitmek üzere yola koyuldu.

Özmeral, Adnan Kahveci Caddesi'ne geldiği esnada yaya geçidi olmayan yerden yolun karşısına geçmek istedi.

O esnada ise cadde üzerinde 34 M 2728 plakalı minibüs ile seyreden Alper K., yasak yerden dönüş yaptı.

MİNİBÜSÜN ALTINDA KALDI

Dönüş esnasında Özmeral’ı görmeyen Alper K., kadına çarptıktan sonra minibüsün altında metrelerce sürükledi. Minibüs sürücüsü, çevredeki vatandaşların uyarmasıyla durabildi.

Sarıyer'deki minibüs kazasında, kadının kulağı koptu VİDEO

METRELERCE SÜRÜKLENDİ

Dehşet anları ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, kadın yolda yürüdüğü esnada minibüs dönüş yapıyor. Saniyeler sonra minibüs, çarptığı kadını altında metrelerce sürüklüyor.

Aracın altında kadının olduğunu fark etmeyen sürücü, çevredekiler bağırmasıyla duruyor. Çevredekiler koşarak olay yerine geliyor ve kadının çıkartmaya çalışıyor.

Sarıyer'deki minibüs kazasında, kadının kulağı koptu

KADININ KOPAN KULAĞI AMELİYATLA YERİNE DİKİLDİ

Kazanın ardından vatandaşların yardımıyla minibüsün altından çıkartılan Özmeral için polis ve sağlık ekiplerine ihbarda bulunuldu.

Kulağının koptuğu öğrenilen ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Özmeral, yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Maslak’taki özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Hemen ameliyata alınan Özmeral’in kulağı, ameliyatla yerine dikildi. Ancak kadının kopan kulağında duyma problemi yaşadığı öğrenildi.

Sarıyer'deki minibüs kazasında, kadının kulağı koptu

“UYARDIKTAN SONRA MİNİBÜS DURUYOR VE KADINI ALTINDAN ÇIKARTIYORLAR”

Kazayla ilgili konuşan Hüseyin Soğukpınar, “Minibüs dönmemesi gereken yerden dönünce yayayı altına alıp 3-5 metre sürüklüyor. Uyarıyorlar, uyardıktan sonra minibüs duruyor ve kadını minibüsün altından çıkartıyorlar. Zaten uyarmasalar kadını ezip gidecek. Kadını ambulansla hastaneye kaldırdılar. Aldığımız habere göre kopan kulağını tekrardan yerine dikiyorlar.

Duyu kaybı yaşıyormuş. Minibüslerin buradan dönmesi yasak, ‘U’ dönüşü yapıyorlar ama buradan dönmek yasak. Sürekli bu ışıklarda kaza oluyor. Normalde kurallara uyulması lazım. Ancak dönülmemesi gereken yerden dönülüyorsa hangi önlemi alacaksın ki. Buradan trafik ışıkları olmasına rağmen çok hız yapıyorlar.” dedi.

HEM SÜRÜCÜ HEM DE YAYA KUSURLU BULUNDU

Öte yandan, olay yerine gelen polis ekipleri ise kazayla ilgili inceleme yaparak tutanak tuttu. Çalışmaları tamamlayan polis ekipleri, sürücü Alper K.’yi “dönüş kurallarına riayet etmemek” maddesinden, yaya Özmeral’i ise “yaya geçidini kullanmamak” maddesinden kusurlu buldu. Kazanın ardından Tarabya Polis Merkezi Amirliğine götürülen sürücü, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)